Ухвала
від 08.05.2024 по справі 481/752/24
НОВОБУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 481/752/24

Провадж.№ 2-о/481/61/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

та призначення її до судового розгляду

08.05.2024 року м.Новий Буг

Новобузький районний суд Миколаївської області у складі судді Уманської О.В., вивчивши матеріали заяви

ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи:

ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_1 ),

орган опіки та піклування в особі служби у справах дітей Новобузької міської ради Баштанського району Миколаївської області (адреса: Миколаївська область, Баштанський район, м.Новий Буг, Площа Свободи, 42);

про усиновлення,

Встановив :

06.05.2024 року ОСОБА_1 звернувся до Новобузького районного суду Миколаївської області з заявою, зазначивши заінтересованою особою: ОСОБА_2 , орган опіки та піклування в особі служби у справах дітей Новобузької міської ради Баштанського району Миколаївської області, у якій просив визнати його усиновлювачем малолітньої дитини - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В силу вимог ст. 14 ЦПК України автоматизованою системою документообігу суду 06.05.2024 року визначено головуючу по цій справі суддю Уманську О.В.

Відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява подана з додержанням вимог, передбачених статями 175-177, 310 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Новобузького районного суду Миколаївської області.

Підстави для повернення заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Перевіривши виконання вимог, викладених у статтях 175-177, 310, 311 ЦПК України, вважаю, що є підстави для прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Суд під час вирішення справ окремого провадження зобов`язаний встановити та залучити до участі у справі усіх заінтересованих у її розгляді осіб.

Відповідно до п.9 Постанови Пленуму Верховного Суду України 30.03.2007 N 3 «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав» після набрання рішенням законної сили його копія надсилається органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем народження такої особи для внесення необхідних змін до актового запису про народження усиновленої дитини або повнолітньої особи.

З огляду на вищезазначене та враховуючи той факт, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає до участі у справі в якості заінтересованої особи Новобузький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса).

Згідно частини третьої статті 313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справу в закритому судовому засіданні.

Керуючись статями 187, 294, 310, 311, 313 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , орган опіки та піклування в особі служби у справах дітей Новобузької міської ради Баштанського району Миколаївської області, про усиновлення дітей.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи - Новобузький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (адреса: Миколаївська область, Баштанський район, м.Новий Буг, площа Свободи, 61).

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Справу призначити до розгляду на 04.06.2024 року о 10:00 год. в залі судових засідань № 2 Новобузького районного суду Миколаївської області (вул. Ярослава Мудрого, 8, м. Новий Буг Баштанського району Миколаївської області).

Копію ухвали про відкриття провадження у справі невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Заінтересованій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити заінтересованій особі про право на подачу протягом десяти днів письмових пояснень на заяву з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Повідомити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України, а саме: https://court.gov.ua/sud1418/.

Ухвала суду оскарженню не підлягає, але заперечення на неї можуть включатися до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

СудНовобузький районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118877446
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —481/752/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Уманська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні