Ухвала
від 07.05.2024 по справі 585/2077/24
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № № 585/2077/24

Номер провадження 1-в/585/112/24

У Х В А Л А

І М Е Н ЕМ У К Р АЇ Н И

07 травня 2024 року м.Ромни

Роменський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

адвоката ОСОБА_4 ,

представника лікарні ОСОБА_5

особи, відносно якої розглядається клопотання ОСОБА_6 ,

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Ромни, в режимі відеоконференції, матеріали до заяви завідуючого 5-м відділенням КНП СОР ОКСЛ лікаря-психіатра ОСОБА_5 про продовження примусових заходів медичного характеру:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою АДРЕСА_1 , громадянину України, перебуваючому на примусовому лікуванні КНП СОР «Обласна клінічна спеціалізована лікарня» згідно ухвали Ковпаківського районного суду м.Суми від 18.08.2023 року,

В С Т А Н О В И В:

Лікар-психіатр 5-го відділення КНП СОР «Обласна клінічна спеціалізована лікарня» ОСОБА_5 звернувся до суду із заявою про продовження примусових заходів медичного характеру ОСОБА_6 у вигляді лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом строком на 6 місяців.

Заяву мотивував тим, що ОСОБА_6 був госпіталізований до КНП СОР «Обласна клінічна спеціалізована лікарня» 17.11.2023 року згідно ухвали Ковпаківського районного суду м.Суми від 18.08.2023 року про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричного допомоги зі звичайним наглядом. Згідно ухвали Зарічного районного суду м.Суми від 09.11.2023 року до ОСОБА_6 застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом. ОСОБА_6 26.04.2024 року був оглянутий комісією лікарів-психіатрів, які прийшли до висновку, що на теперішній час ОСОБА_6 страждає хронічним психічним захворюванням у вигляді: «Шизофренії, параноїдної форми, безперервний тип перебігу». На момент огляду виявляє ознаки тяжкого психічного розладу, який обумовлює його небезпеку для себе і оточуючих та може завдати суттєву шкоду його здоров`ю внаслідок погіршення психічного стану, у разі, якщо особі не буде надана психіатрична допомога. У пацієнта не знизився і не зник ступінь його суспільної небезпечності і не відпала необхідність подальшого лікування в умовах психіатричного закладу. Подальше лікування ОСОБА_6 можливе тільки в умовах психіатричного стаціонару, тому просив продовжити примусові заходи медичного характеру ОСОБА_6 , у вигляді лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом строком на 6 місяців.

У судовому засіданні представник спецлікарні підтримав заяву, суду пояснив, що подальше лікування ОСОБА_6 можливе тільки в умовах психіатричного стаціонару, в пацієнта не зник і не знизився ступінь суспільної небезпеки.

Адвокат зазначив, що з документів наданим заявником вбачається доцільність продовження примусове лікування, лікування відповідає інтересам його клієнта.

Прокурор вважав, що заява підлягає задоволенню.

Вислухавшипояснення учасниківпроцесу,дослідивши матеріали справи, та висновок комісії лікарів психіатрів, суд вважає, що заява про продовження ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру у виді лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом підлягає задоволенню.

У судовому засіданні встановлено, що ухвалою Ковпаківського районного суду м.Суми від 18 серпня 2023 року, за вчинене суспільно-небезпечне діяння, передбаченого ч.1 ст. 296 КК України, застосовано до ОСОБА_6 примусові заходи медичного характеру, у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом (а.с.5-6).

Ухвалою Зарічного районного суду м.Суми від 09 листопада 2023 року, застосовано до ОСОБА_6 примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом (а.с.7).

З висновку комісії лікарів-психіатрів від 19.04.2024 року вбачається, що ОСОБА_6 страждає на «Шизофренію, параноїдна форма, безперервний тип перебігу» МКХ-10: F 20.00. Враховуючи наявність структурно-логічних розладів мислення, зниження критики до свого стану та скоєного соціально-небезпечного діяння, значну соціально-побутову дезадаптацію за своїм психічним станом на теперішній час хворий являє собою небезпеку для оточуючих, не знизився і не зник ступінь його суспільної небезпечності і не відпала необхідність лікування в умовах психіатричного закладу. Потребує подальшого застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді лікування в закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом (а.с.3-4).

Висновок комісії лікарів - психіатрів у суду сумнівів не викликає. Оскільки ОСОБА_6 після проведеного лікування виявляє ознаки тяжкого психічного розладу, який обумовлює його небезпеку для оточуючих, суд вважає за необхідне продовжити йому примусові заходи медичного характеру у вигляді лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом.

Керуючись ст. 95 КК України, ст. ст. 512, 514, 369-372 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Продовжити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , примусові заходи медичного характеру у вигляді лікування у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом, строком до 6 (шести ) місяців.

Апеляція на ухвалу суду може бути подана до Сумського апеляційного суду через Роменський міськрайонний суд протягом 7 - ми днів з дня її оголошення.

СУДДЯ РОМЕНСЬКОГО

МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ ОСОБА_7

СудРоменський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118878804
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення застосування примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —585/2077/24

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

Ухвала від 02.05.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні