Ухвала
від 08.05.2024 по справі 745/273/24
СОСНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 745/273/24

провадження № 2/745/117/2024

УХВАЛА

08 травня 2024 року Сосницький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючої судді Смаль І. А.,

за участі секретаря судового засідання Шуляр І.В.., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт. Сосниця цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Понорницької селищної ради , третя особа приватний нотаріус Новгород-Сіверського районного нотаріального округу Шик А.Л. про визначення додаткового строку для подання заяви на прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача, в якому просить визначити йому додатковий строк три місяці на подання заяви про прийняття спадщини, що відкрилась після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 . Позов мотивований тим, що він є спадкоємцем за законом. Позивач пропустив строк для прийняття спадщини, оскільки не подала заяву про прийняття спадщини протягом шестимісячного строку з часу відкриття спадщини, так як не знав порядку прийняття спадщини. Коли звернувся до нотаріуса, виявилось, що пропустив строк для прийняття спадщини. Строк пропустив з поважної причини.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду повідомлений належним чином.

Від представника позивача адвоката Сльозки А.Ф. надійшло клопотання про залучення в якості співвідповідача ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ) ,на ім"я якого спадкодавець зробив заповіт.

Представник відповідача Понорницької селищної ради в судове засідання не з`явивсь, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, подав заяву про визнання позову та розгляд справи у його відсутність.

Відповідно до ч.1 ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Таким чином, суд вважає за необхідне клопотання представника позмвача задовольнити та залучити у якості співвідповідача ОСОБА_3 та зобов"язати позивача направити йому копії позовної заяви з додатками.

Керуючись ст.51, 185, 198, 260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Залучити по справі у якості співвідповідача ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ).

Судове засідання відкласти на 27.05.2024 рону на 09-30 год.

Зобов"язати позивача направити копії позовної зави з додатками співвідповідачу ОСОБА_3 , а докази такого направлення подати до суду.

Запропонувати відповідачу ОСОБА_3 у разі невизнання позову у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення їй копії позовної заяви з додатками, подати до суду відзив на позовну заяву, який би відповідав вимогам ст. 178 ЦПК України.

В разі подання відзиву відповідач ОСОБА_3 зобов"язаний також подати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу ОСОБА_3 , що він повинен подати суду докази разом з поданням відзиву.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-сайті судової влади України в мережі Інтернет - sn.cn.court.gov.ua, а також оприлюднені рішення суду по даній справі на сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.А.Смаль

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118879302
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —745/273/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Сосницький районний суд Чернігівської області

Смаль І. А.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Сосницький районний суд Чернігівської області

Смаль І. А.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Сосницький районний суд Чернігівської області

Смаль І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні