Ухвала
від 08.05.2024 по справі 689/952/24
ЯРМОЛИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Справа № 689/952/24

Провадження № 1-в/689/48/24

УХВАЛА

Іменем України

08 травня 2024 року смт. Ярмолинці

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

представника психіатричного закладу ОСОБА_5

особи, щодо якої подано заяву ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Ярмолинці заяву представника психіатричного закладу Комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний заклад з надання психіатричної допомоги» Хмельницької обласної ради про зміну примусових заходів медичного характеру у видігоспіталізації допсихіатричного закладу у відділенні з посиленим наглядом на примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізаціїдо психіатричногозакладу увідділенні іззвичайним наглядомщодо ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, жителя АДРЕСА_1 , особи з інвалідністю ІІІ групи,

встановив:

Представник психіатричного закладу КНП «ХОЗзНПД» ХОР звернувся із заявою про зміну примусових заходів медичного характеру у видігоспіталізації допсихіатричного закладу ввідділенні зпосиленим наглядомна примусовізаходи медичногохарактеру увідділенні іззвичайним наглядомщодо ОСОБА_6 , зазначивши, що останній перебуває на примусовому лікуванні в КНП "ХОЗзНПД" ХОР з 03.05.2023 р.. Ухвалою Ужгородського міськрайонного суду від 14.08.2021 р. до нього були застосовані примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом. Ухвалами Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 27.03.2023 р. та Ярмолинецького районного суду Хмельницької області від 07.07.2023 р. примусові заходи медичного характеру відносно ОСОБА_6 були продовжені.

Представник психіатричного закладу вважає, що є підстави для зміни примусових заходівмедичного характеру.

Учасники процесу не заперечували проти задоволення заяви представника психіатричного закладу.

Заслухавши учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_6 вчинив в стані неосудності суспільно небезпечні діяння, передбачені ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 186 КК України. Ухвалою Ужгородського міськрайонного суду від 14.08.2021 р. до нього були застосовані примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом. Ухвалами Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 27.03.2023 р. та Ярмолинецького районного суду Хмельницької області від 07.07.2023 р. примусові заходи медичного характеру у відділенні з посиленим наглядом відносно ОСОБА_6 були продовжені.

Відповідно ст. ст. 17, 19 Закону України Про психіатричну допомогу 22.04.2024 р. ОСОБА_6 був оглянутий комісією лікарів-психіатрів, яка прийшла до висновку, що ОСОБА_6 страждає на органічний маячний(шизофреноподібний)розлад,параноїчний синдром. Враховуючи стабільність психічного стану, висновком комісії лікарів-психіатрів рекомендовано змінити примусові заходи медичного характеру у відділенні з посиленим наглядом на примусові заходи медичного характеру у відділенні із звичайним наглядом.

Згідно із ст. 95 КК України зміна застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу, який надає особі таку психіатричну допомогу.

Враховуючи, що психічний стан ОСОБА_6 за час лікування покращився, суд вважає, що заяву слід задовольнити.

На підставі ст. ст. 92-95 КК України, керуючись ст. ст. 512, 514 КПК України, суд

постановив:

Заяву задовольнити.

Змінити примусовізаходи медичногохарактеру щодо ОСОБА_6 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 ), з госпіталізації до психіатричного закладу з посиленим наглядом на примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізаціїдо психіатричногозакладу у відділенні із звичайним наглядом терміном до 6 (шести) місяців.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до кримінальної палати Хмельницького апеляційного суду протягом семи днів через Ярмолинецький районний суд Хмельницької області.

Ухвала суду першої інстанції, якщо інше не передбачено КПК України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118880841
СудочинствоКримінальне
Сутьзміну примусових заходів медичного характеру у видігоспіталізації допсихіатричного закладу у відділенні з посиленим наглядом на примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізаціїдо психіатричногозакладу увідділенні іззвичайним наглядомщодо ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, жителя АДРЕСА_1 , особи з інвалідністю ІІІ групи

Судовий реєстр по справі —689/952/24

Ухвала від 08.05.2024

Кримінальне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Соловйов А. В.

Ухвала від 29.04.2024

Кримінальне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Соловйов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні