Ухвала
від 07.05.2024 по справі 641/1502/24
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 2-о/641/102/2024 Справа № 641/1502/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 травня 2024 року м. Харків

Комінтернівський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Богдан М.В.,

присяжних Ковтун Д.Ю., Коротенкова Д.В.,

за участю заявника ОСОБА_1 ,

представника заявника ОСОБА_2 ,

секретаря судових засідань Двірник О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Опікунська рада Адмінітсрації Слобідського району Харківської міської ради про визнання особи обмежено дієздатною та призначення піклувальника,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Комінтернівського районного суду м. Харкова знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Опікунська рада Адмінітсрації Слобідського району Харківської міської ради про визнання особи обмежено дієздатною та призначення піклувальника.

Представник заявника адвокат Саєнко М.В. заявив клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи психічного стану ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заявник ОСОБА_1 підтримав думку свого представника.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи докази, приходить до висновку про необхідність призначення по справі судово-психіатричної експертизи.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 103 ЦПК Українисуд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

За змістом п. 2 ч. 1ст. 105 ЦПК Українипризначення експертизи є обов`язковим, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

В зв`язку з призначенням експертизи, суд відповідно до вимог п. 5 ч. 1ст. 252 ЦПК України, зупиняє провадження по справі на час проведення експертизи.

Відповідно до правил частини 1 статті 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

З огляду на те, що для правильного вирішення питання про наявність на теперішній час у ОСОБА_3 психічного захворювання, яке б перешкоджало їй в розумінні своїх дій і керівництві ними, необхідні спеціальні знання в області психіатрії, суд вважає за необхідне призначити у справі судово-психіатричну експертизу.

Проведення судово-психіатричної експертизи відносно ОСОБА_3 доручити експертам Харківської філії СПЕ ДУ «ІПСПЕМН МОЗ України».

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.103,104,105,107,108,252, 298 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Опікунська рада Адмінітсрації Слобідського району Харківської міської ради про визнання особи обмежено дієздатною та призначення піклувальника судово-психіатричну експертизу.

Призначити відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , судово-психіатричну експертизу на вирішення якої поставити наступні питання:

- Чи страждає на психічну хворобу ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ? Якщо так, тона яку?

- Чи розуміє ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , в силу свого психічного захворювання значення своїх дій та чи може керувати ними?

Проведення судово-психіатричної експертизи відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , доручити експертам Харківської філії СПЕ ДУ «ІПСПЕМН МОЗ України» (м. Харків, вул. Ак. Павлова, 46).

Попередити експерта (експертів) про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384,385 КК України.

У розпорядження експертів надати: матеріали цивільної справи № 641/1502/24, 2-о/641/102/2024.

Витребувати для надання експертам з КНП «Міськийпсихоневрологічнийдиспансер№ 3»ХМР(61001,м.Харків,вул.Алчевських,32) медичну документацію ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала може бути оскаржена в частині зупинення провадження у справі в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя -М. В. Богдан

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118884219
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —641/1502/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Богдан М. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Богдан М. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Богдан М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні