Ухвала
від 08.05.2024 по справі 714/454/24
ГЕРЦАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/714/163/24

ЄУН: 714/454/24

УХВАЛА

08 травня 2024 року м.Герца

Герцаївський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді Костишин Н.Я.

секретар судових засідань Ротар М.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду м.Герца цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення місця проживання дитини, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 про визначення місця проживання дитини.

У підготовче судове засідання представник позивачки ОСОБА_3 не з`явився, подав суду заяву, у якій просив закрити підготовче засідання у справі та призначити справу до розгляду по суті.

Відповідач у підготовче судове засідання не з`явився.

Вислухавши сторони, суд вважає за можливим залучити до участі в справі в якості третьої особи орган опіки та піклування Герцаївської міської ради Чернівецького району Чернівецької області.

Згідно з положеннями п.4) ч.2 с.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, у тому числі: вирішує питання про вступ у справу інших осіб.

Відповідно до ч.ч.4, 5 ст. 9 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Таким чином, участь Органу опіки та піклування Острицької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області при розгляді судом спору щодо місця проживання дитини, є обов`язковою.

За таких обставин, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Орган опіки та піклування Острицької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області для надання висновку на виконання своїх повноважень.

Керуючись ч.6 ст.56, п.4) ч.2 ст.197, п. 3) ч.2 ст.198, ч.1 ст.260 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в :

Залучити до участі у справі Орган опіки та піклування Острицької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області.

Підготовче судове засідання відкласти на 03 червня 2024 р. на 10 год. 30 хв.

Органу опіки та піклування Острицької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області в строк до 03 червня 2024 р. подати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, а також Органу опіки та піклування.

Органу опіки та піклування одночасно з копією вказаної ухвали надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудГерцаївський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118884782
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —714/454/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Герцаївський районний суд Чернівецької області

Костишин Н. Я.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Герцаївський районний суд Чернівецької області

Костишин Н. Я.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Герцаївський районний суд Чернівецької області

Костишин Н. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні