Ухвала
від 02.04.2024 по справі 756/3006/24
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 756/3006/24

Номер провадження № 1-кс/756/658/24

УКРАЇНА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 квітня 2024 року місто Київ

Оболонський районний суд міста Києва в складі слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі судових засідань № 5 Оболонського районного суду міста Києва клопотання слідчого, яке подане у кримінальному провадженні, внесене 14.01.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023100050000085, про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю,

УСТАНОВИВ:

1. Суть питання, що вирішується ухвалою, і за чиєю ініціативою воно розглядається.

1.1. 11.03.2024 до Оболонського районного суду міста Києва надійшло клопотання слідчого СВ Оболонського управління поліції ГУНП у міста Києві ОСОБА_3 , яке подане у кримінальному провадженні, внесене 14.01.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023100050000085, про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю. Клопотання погоджене прокурором Оболонської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_4 .

1.2. У клопотанні слідчий просить надати слідчим СВ Оболонського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 тимчасовий доступ до медичної документації ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка перебуває у володінні НДСЛ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МОЗ України, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , шляхом надання дозволу на ознайомлення із нею та вилучення.

2. Позиції сторін кримінального провадження.

2.1. У судове засідання слідчий та прокурор не прибули, про місце, день та час розгляду справи були повідомлені належним чином, однак останніми подано заяви про розгляд клопотання за їх відсутності.

2.2. Особа, у володіння якої перебувають документи про тимчасовий доступ до яких йде мова у клопотанні, про дату, час та місце розгляду справи була повідомлена належним чином, але її представник у судове засідання не з`явився, причини не явки не повідомив. Однак суд вважає можливим розглянути справу у відсутність належним чином повідомленої особи.

3. Установлені судом обставин із посиланням на докази, мотивів з яких суд виходив при постановленні ухвали, і положення закону, яким він керувався.

3.1. У судовому засіданні встановлено, що в провадженні СВ Оболонського управління поліції ГУНП у міста Києві перебуває кримінальне провадження, внесене 14.01.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023100050000085. Попередня правова кваліфікація, яка здійснена органом досудового розслідування - ст. 166 КК України. Процесуальне керівництво здійснюється прокурорами Оболонської окружної прокуратури міста, зокрема ОСОБА_4 , а отже клопотання підсудне Оболонському районному суду міста Києва.

3.2. Як свідчать надані матеріали кримінального провадження, 13.01.2023 року до ЧЧ Оболонського УП ГУНІ у м. Києві надійшло повідомлення про те, що 12.01.2023 до відділення інтенсивної терапії НДСЛ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » доставлено малолітню дитину ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , якій встановлено діагноз «Термічний опік нижніх кінцівок, отруєння медикаментами, токсичний гепатит, гостра печінкова недостатніть». При цьому, установлено, що вказані ушкодження ОСОБА_7 отримала в результаті злісного невиконання батьками ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , обов`язків по догляду за дитиною, і що відповідно спричинило тяжкі наслідки.

Орган досудового розслідування вважає, що з метою встановлення наявності та ступеня тяжкості ОСОБА_7 тілесних ушкоджень, а також обставин у даному кримінальному проваджені необхідно провести судово-медичну експертизу, для чого експертам мас бути надана медична документація з НДСЛ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МОЗ України, що за адресою АДРЕСА_1 (медична карта стаціонарного хворого, рентгенівські знімки, СКТ, МРТ-знімки), стосовно проходження лікування останньої.

3.3. Наведені у клопотанні обставини підтверджуються наданими матеріалами кримінального провадження (доказами), зокрема протоколом допиту свідка від 01.05.2023 ОСОБА_10 , а також рапортом, в якому зафіксовані обставини події, що мали місце 13.01.2024.

3.4. У зв`язку з чим суд погоджується із тим, що орган досудового розслідування дійсно має необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, та зберігаються у НДСЛ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МОЗ України, що за адресою АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення. Бо вказані документи дійсно мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні оскільки дозволять встановити наявність обґрунтованих підозр, їх відсутність та/або осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення.

3.5. Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України заходами забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з п. 2 ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 162 КПК України встановлено, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Згідно з абз. 1 ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

3.6. Отже, з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин кримінального правопорушення, встановлення відомостей щодо отримання малолітньою ОСОБА_7 лікування пов`язаного із використанням замісної підтримувальної терапії, клопотання слідчого слід задовольнити, оскільки вказані у клопотанні слідчого відомості та документи, які перебувають у володінні НДСЛ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МОЗ України, яка розташована за адресою АДРЕСА_1 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись статтями 7, 40, 110, 131-132, 159-166, 309, 376 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого, яке подане у кримінальному провадженні, внесеного 14.01.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023100050000085, про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Надати слідчим СВ Оболонського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю - медичної документації, яка перебуває у володінні НДСЛ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МОЗ України, розташованої за адресою АДРЕСА_1 , а саме медичної картки стаціонарного, амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, СКТ, МРТ - знімків, іншої наявної документації, що стосується направлення та проходження лікування малолітньою ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливістю ознайомлення із ними та вилучення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в два місяці, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118885181
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —756/3006/24

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Пономаренко А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні