Ухвала
від 07.05.2024 по справі 386/477/24
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/477/24

Провадження № 2-о/386/32/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

07 травня 2024 року смт. Голованівськ

Суддя Голованівського районного суду Кіровоградської області Гут Ю. О.

розглянувши заяву ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , про звільнення від обов`язків опікуна та призначення опікуна,-

встановив:

ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , 22.04.2024 звернувся до суду з заявою про звільнення від обов`язків опікуна та призначення опікуна, в якійпросить звільнити ОСОБА_2 ,від опікинад недієздатною ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;призначити опікуном ОСОБА_3 над недієздатною ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 23.04.2024 заяву залишено без руху.

03.05.2024 представник заявників усунув вказані в ухвалі суду недоліки.

Після усунення недоліків, заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177, 297 ЦПК України.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Згідно ч. 2 ст. 300 ЦПК України суд за заявою органу опіки та піклування чи особи, призначеної піклувальником або опікуном, у місячний строк звільняє її від повноважень піклувальника або опікуна і призначає за поданням органу опіки та піклування іншу особу, про що постановляє ухвалу. Суд за заявою особи, над якою встановлено піклування, може звільнити піклувальника від його повноважень і призначити за поданням органу опіки та піклування іншого піклувальника, про що постановляє ухвалу. Суд розглядає питання про звільнення опікуна або піклувальника в судовому засіданні з повідомленням заінтересованих осіб. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду питання про звільнення опікуна або піклувальника.

Враховуючи вищевикладене, органу опіки та піклування Голованівської селищної ради Кіровоградської області,необхідно надати суду подання про призначення опікуна ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Справа підсудна Голованівському районному суду Кіровоградської області на підставі ст. 295 ЦПК України, оскільки заяву подано за місцем проживання особи, відносно якої ставиться вимога про звільнення від опіки.

Враховуючи вимоги ст. 294 ЦПК України, згідно яких справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду, а тому в даній справі має бути призначено судове засідання для розгляду справи по суті.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 19, 187, 293,300 315-316 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти справудо розгляду та відкрити провадження в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , заінтересована особа Голованівська селищна рада Кіровоградської області, як орган опіки та піклування, про звільнення від обов`язків опікуна та призначення опікуна.

Визначити розгляд справи за правилами окремого провадження з додержанням загальних правил, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 18 липня 2024 року на 15 годин 00 хвилин в залі судових засідань Голованівського районного суду Кіровоградської області за адресою: смт. Голованівськ Кіровоградської області, вул. Соборна, 18, поштовий індекс 26500; веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/sud1104/.

Зобов`язати орган опіки та піклування Голованівської селищноїради Кіровоградськоїобласті надати суду подання про призначення опікуна ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У відповідності до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у зв`язку з наявністю у Голованівському районному суді Кіровоградської області відповідної технічної можливості.

Місце проживання заявника ОСОБА_2 : АДРЕСА_1 .

Місце проживання заявника ОСОБА_3 : АДРЕСА_2 .

Місцезнаходження заінтересованої особи (як орган опіки та піклування) виконавчого комітету Голованівської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області: смт.Голованівськ Кіровоградської області, вул.Соборна, 48, поштовий індекс 26500.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі заінтересованій особі надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише в частині недотримання правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду апеляційної скарги. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Гут Ю. О.

СудГолованівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118887496
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —386/477/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні