Ухвала
від 08.05.2024 по справі 727/4516/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/4516/24

Провадження № 1-кс/727/1293/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 травня 2024 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Чернівці скаргу Громадської організації «Платформа Громадський контроль» на бездіяльність слідчого СУ ГУНП в Чернівецькій області щодо невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань,-

ВСТАНОВИВ:

Громадська організація «Платформа Громадський контроль» звернулася до слідчого судді із скаргою на бездіяльність слідчого СУ ГУНП в Чернівецькій щодо невнесення відомостей до ЄРДР.

В скарзі посилається на те, що 30.04.2024р. Громадська організація «Платформа Громадський контроль» звернулася до ГУНП в Чернівецькій області із заявою про вчинення кримінального правопорушення. Оскільки відомості по заяві до ЄРДР не внесені, просить скаргу задовольнити.

Представник Громадської організації «Платформа Громадський контроль» в судове засідання не з`явився, в поданій скарзі просив провести розгляд справи у його відсутності, скаргу задовольнити.

Представник СУ ГУНПв Чернівецькійобласті в судове засідання не з`явився, скерував до суду заяву про розгляд справи у його відсутності, у задоволенні скарги просив відмовити.

Вивчивши скаргу та матеріали подані до неї, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 30.04.2024р. Громадська організація «Платформа Громадський контроль» звернулася до ГУНП в Чернівецькій області із заявою про вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч.1 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Таким чином приходжу до висновку, що уповноваженою особою СУ ГУНП в Чернівецькій області не виконано вимоги ст.214 КПК України, не внесено відомості до ЄРДР за заявою 30.04.2024р., що суперечить вимогам КПК України.

Згідно до п.1 ч.1 ст. 303 КПК України на досудовому провадженні можуть бути оскаржена бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Частиною 2 ст. 307 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді за результатами розгляду скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування може бути про зобов`язання вчинити певну дію.

Виходячи зі змісту вищенаведених норм та встановлених по справі обставин, вважаю, що відповідна уповноважена посадова особа СУ ГУНП в Чернівецькій області була зобов`язана невідкладно, але не пізніше 24 годин після отримання заяви Громадської організації «Платформа Громадський контроль» про вчинення кримінального правопорушення внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати розслідування, однак всупереч вимогам КПК України не було вчинено вищевказані процесуальні дії, а тому скарга підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 214, 284, 303-309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Скаргу задовольнити.

Зобов`язати відповідну уповноважену особу СУ ГУНП в Чернівецькій області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою Громадської організації «Платформа Громадський контроль» від 30.04.2024р. (вх. №11.51/23) та надати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу118889203
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —727/4516/24

Ухвала від 08.05.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні