Ухвала
від 08.05.2024 по справі 933/272/24
ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/933/45/24

Справа № 933/272/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

08 травня 2024 року смт Олександрівка

Суддя Олександрівськогорайонного судуДонецької областіПопович І.А.,розглянувши позовнузаяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення місця проживання дітей, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Орган опіки та піклування Олександрівської селищної ради, -

В С Т А Н О В И В:

02.05.2024 року позивач ОСОБА_1 звернувся до Олександрівського районного суду Донецької області з позовом до ОСОБА_2 про встановлення місця проживання дітей, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Орган опіки та піклування Олександрівської селищної ради.

За вимогами ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу, а якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача.

02.05.2024 року судом надіслано запит, щодо місця реєстрації відповідача.

08.05.2024 року судом отримано інформацію, відповідно до вимог ч. 7 ст. 187 ЦПК України, щодо місця реєстрації відповідача.

Цивільний позов надано з дотриманням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України, справа підсудна Олександрівському районному суду.

З урахуванням вимог п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України дана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

За таких обставин, розгляд даної справи необхідно здійснювати в порядку загального позовного провадження та, з метою виконання вимог, передбачених ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання.

Згідно із ч. 1 ст. 197 ЦПК України підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Керуючись ст.187 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення місця проживання дітей, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Орган опіки та піклування Олександрівської селищної ради.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання в Олександрівському районному суді призначити на 08:30 годину 06 червня 2024 року, з викликом сторін.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. До відзиву додаються: - докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; - документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (відповідачу).

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст.193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити третій особі строк п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання пояснень, щодо позову та відзиву на позовну заяву.

У зазначений строк третя особа має право надіслати суду пояснення на позовну заяву та відзиву, у разі його отримання, які повинні відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. До пояснень додаються: - докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення третьої особи, якщо такі докази не надані позивачем; - документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (відповідачу).

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачу та його представнику.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви надіслати третій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала можебути оскарженалише щодомотивів порушенняправил підсудностів апеляційномупорядку шляхомподання апеляційноїскарги доДонецького апеляційногосуду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

У відповідності до ч. 1-2, 5 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0537/.

Суддя Олександрівського

районного суду Попович І.А.

СудОлександрівський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118891592
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —933/272/24

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Попович І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні