Ухвала
від 08.05.2024 по справі 307/1854/24
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/1854/24

Провадження № 2/307/418/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

08 травня 2024 року м. Тячів

Суддя Тячівського районного суду м. Тячів Чопик В.В., розглянувши матеріали позовної заяви Тячівської окружної прокуратури, місце розташування: м. Тячів, вул.. Незалежності, 27, Закарпатської області в інтересах Національної служби здоров`я України, місцезнаходження м. Київ, проспект С. Бандери, 19, до ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Комунальне некормеційне підприємство «Тячівська районна лікарня» Тячівської міської ради , місце розташування: м. Тячів, вул.. Нересенська, 48, Закарпатської області про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

в с т а н о в и в :

Тячівська окружнапрокуратура звернуласядо судуз позовомв інтересахНаціональної службиздоров`я Українидо ОСОБА_1 , детретя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача:Комунальне некормеційнепідприємство «Тячівськарайонна лікарня»Тячівської міськоїради провідшкодування витратна стаціонарнелікування потерпілоговід кримінальногоправопорушення.

Позовна заява складена з дотриманням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, справа підсудна Тячівському районному суду м. Тячів.

Згідно правил п.2 ч. 6 ст. 19 ЦПК України зазначений спірслід визнатималозначним, а тому відповідно до вимог ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовноюзаявою Тячівськоїокружної прокуратури,місце розташування:м.Тячів,вул..Незалежності,27,Закарпатської області в інтересахНаціональної службиздоров`я України,місцезнаходження м.Київ,проспект С.Бандери,19,до ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,місце проживання: АДРЕСА_1 ,де третяособа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача:Комунальне некормеційнепідприємство «Тячівськарайонна лікарня»Тячівської міськоїради ,місце розташування:м.Тячів,вул..Нересенська,48,Закарпатської областіпро відшкодуваннявитрат настаціонарне лікуванняпотерпілого відкримінального правопорушення.

Судове засідання призначити на 09.00 год. 03 червня 2024 року, в залі суду міста Тячів.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження із викликом сторін.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановитипозивачу п`ятиденний строк з дняотримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити третій особі право подати пояснень щодо позову або відзиву, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання позову або відзиву, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/sud0711/

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення судом правил підсудності безпосередньо до апеляційного суду Закарпатської області в 15-денний строк з дня її проголошення (підписання), при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу 13 «Перехідні положення» ЦПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Чопик В.В.

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118891816
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —307/1854/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні