Ухвала
від 08.05.2024 по справі 308/7838/24
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/7838/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 травня 2024 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Шумило Н.Б., розглянувши заяву Служби у справах дітей Холмківської сільської ради, в інтересах дітей ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , заінтересована особа ОСОБА_3 , про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_4 аліментів на утримання неповнолітніх дітей,-

встановив:

Служба у справах дітей Холмківської сільської ради звернулася до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення із ОСОБА_4 на користь опікуна ОСОБА_3 на утримання неповнолітніх дітей ОСОБА_1 та ОСОБА_2 аліменти у твердій грошовій сумі в розмірі по 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, на кожну дитину, з дня подання даної заяви та продовжувати до досягнення повноліття дітей.

Розглянувши заяву про видачу судового наказу приходжу до наступного висновку.

Згідно з ч. 1 ст.160ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу.

Згідно п.5 ч.1 ст.161 ЦПК України судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення аліментів на дитину у твердій грошовій сумі в розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо ця вимога не пов`язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших заінтересованих осіб.

Згідно з ч.5 ст.183Сімейного кодексуУкраїни той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - однієї чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

Крім того, згідно ч.3 ст. 184 Сімейного кодексу України, той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Відповідно до ч. 2 ст.167ЦПК України за результатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу.

Згідно з п. 3 ч. 1 ст. 165 ЦПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заявлено вимогу, яка не відповідає вимогам статті 161 цього Кодексу.

Оскільки суддею встановлено, що заявником залучено заінтересовану особу ОСОБА_3 , заявлено вимогу, яка не відповідає вимогам п. 5 ч. 1 ст. 161 ЦПК України, у видачі судового наказу належить відмовити.

У відповідності до ч.2 ст.166Цивільного процесуальногокодексу України відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 3-6 частини першої статті 165 цього Кодексу, унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою. Заявник у цьому випадку має право звернутися з тими самими вимогами у позовному порядку.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 166, 186, 260, 353, 354 ЦПК України, ст. ст. 183, 184 СК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у видачі судового наказу за заявою Служби у справах дітей Холмківської сільської ради, в інтересах дітей ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , заінтересована особа ОСОБА_3 , про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_4 аліментів на утримання неповнолітніх дітей.

Копію ухвали направити заявнику для відома.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Закарпатського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Ужгородськогоміськрайонного суду

Закарпатської області Н.Б. Шумило

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118891875
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - 1/4, на двох дітей - 1/3, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину

Судовий реєстр по справі —308/7838/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шумило Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні