Ухвала
від 08.05.2024 по справі 441/1186/24
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

441/1186/24

2/441/563/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

"08" травня 2024 р. суддя Городоцького районного суду Львівської області Ференц О.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), Львівської районної державної адміністрації (м. Кам`янка-Бузька, вул. Незалежності, 27 Львівської області, код ЄДРПОУ 44046683),третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області (79019, м. Львів, вул. Чорновола, 4, ЄДРПОУ 39769942), про визнання недійсним та скасування розпорядження, Державних актів на право приватної власності на землю та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування -

встановив:

Позивачка звернулася до суду з позовом до відповідачів про визнання недійсним та скасування розпорядження, Державних актів на право приватної власності на землю та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування з тих підстав, що вона не може належним чином оформити свої спадкові права у нотаріальному порядку, оскільки правовстановлюючі документи на спадкове майно були видані, а державна реєстрації права власності на таке була проведена після смерті спадкодавця.

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК Українита підсудна Городоцькому районному суду Львівської області. Відсутні підстави, визначені статтями185,186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення такої чи відмови у відкритті провадження у справі, а тому позовну заяву необхідно прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження.

Крім цього, для повного та належного з`ясування усіх обставин справи необхідно витребувати у приватного нотаріуса Львівського районного нотаріального округу Павлишин Х.М. копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Комарно Городоцького району Львівської області.

Керуючись статтями187,189-191,260 ЦПК України,

ухвалив:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Львівської районної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, про визнання недійсним та скасування розпорядження, Державних актів на право приватної власності на землю та визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1ст.189 ЦПК Українирозпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засіданняна 15:00 год. 29 травня 2024в приміщенні Городоцького районного суду Львівської області (адреса суду: м. Городок, майдан Гайдамаків, 30 Львівської області).

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденнийстрок здня врученняухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Роз`яснити відповідачам, що відповідно до вимог ч.4ст.178ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст.178 ЦПК України).

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно дост.179 ЦПК Українипозивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачі згідно зст.180 ЦПК Українизаперечення протягом п`ятиденного строку з дня отримання такого відзиву/відповіді на відзив. До відповіді на відзив, як і до заперечення, застосовуються правила, встановлені частинами 3-5ст.178 ЦПК України.

Відповідно до ч.1ст.193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Витребувати у приватного нотаріуса Львівського районного нотаріального округу Павлишин Х.М. копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Комарно Городоцького району Львівської області.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, відповідааму - копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою сторінки: http://gr.lv.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ференц О.І.

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118892370
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —441/1186/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Ференц О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні