Постанова
від 08.05.2024 по справі 462/1816/24
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/1816/24

ПОСТАНОВА

08 травня 2024 року суддя Залізничного районного суду м. Львова Бориславський Ю.Л., при секретарі Каралюс Т.Р., за участю представника органу пробації Варянки Р.Я., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду подання провідного інспектора Залізничного РВ філії Державної установи «Центр пробації» у Львівській області Баранецької Р.І. про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення у виді громадських робіт на штраф,

в с т а н о в и в :

постановою Залізничногорайонного судум.Львова від21.03.2024року ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 визнано винниму вчиненніадміністративних правопорушень,передбачених ст.51,ч.2ст.173-2Кодексу Українипро адміністративні правопорушення та застосовано адміністративне стягнення у видігромадських робіт на строк сорок годин. Провідний інспектор Залізничного РВ філії Державної установи «Центр пробації» у Львівській області звернулася до суду із поданням про заміну ОСОБА_1 адміністративного стягнення у виді громадських робіт на штраф, оскільки останній на даний час перебуває на стаціонарному обстеженні та лікуванні в КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» із психічними розладами. Вказала, що ОСОБА_1 зобов`язується сплатити штраф. Просить подання задовольнити.

У судовому засіданні представник органу пробації ОСОБА_2 подання підтримав, просив таке задовольнити.

Суд, ухвалив проводити розгляд подання за відсутності ОСОБА_1 , який у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду подання повідомлявся належним чином та його неявка не є перешкодою для розгляду питання про заміну адміністративного стягнення у виді громадських робіт на штраф.

Вивчивши матеріали особової справи № 05/2024, дослідивши докази в їх сукупності суд прийшов до переконання, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Постановою Залізничного районного суду м. Львова від 21 березня 2024 р. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 51 та ч. 2 ст.173-2Кодексу Українипро адміністративні правопорушення та застосовано адміністративне стягнення у видігромадських робіт на строк сорок годин.

Дана постанова скерована до Залізничного РВ філії Державної установи «Центр пробації» у Львівській області та прийнята інспекцією до виконання.

Як вбачається із матеріалів особової справи, ОСОБА_1 було скеровано виклики до ДУ «Центр пробації» у Львівській області.

Згідно довідки КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» від 19.04.2024 року ОСОБА_1 перебуває на стаціонарному обстеженні та лікуванні у даному закладі з 05.04.2024 року по даний час.

Згідност.321-4Кодексу Українипро адміністративні правопорушення у разі ухилення порушника від відбування громадських робіт постановою суду (судді) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, невідбутий строк громадських робіт може бути замінено штрафом або адміністративним арештом. Заміна громадських робіт штрафом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу. Розмір штрафу в такому разі визначається із розрахунку, що чотири години невідбутих громадських робіт дорівнюють одному неоподатковуваному мінімуму доходів громадян.

Враховуючи наведене, суд приходить до переконання про те, що дане подання підлягає до задоволення, оскільки санкції статей, за якими на правопорушника накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу.

Керуючись ст. 321-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

п о с т а н о в и в :

подання провідного інспектора Залізничного РВ філії Державної установи «Центр пробації» у Львівській області Баранецької Р.І. про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення у виді громадських робіт на штраф щодо правопорушника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 задовольнити.

Замінити призначене постановою Залізничного районного суду м. Львова від 21.03.2024 р. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця м. Львова, який не працює, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , невідбуте адміністративне стягнення у виді громадських робіт /сорок годин/ штрафом у розмірі десять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170,00 /сто сімдесят/ гривень.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду через Залізничний районний суд м. Львова протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя: Бориславський Ю. Л.

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118893220
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення, що посягають на власність Дрібне викрадення чужого майна

Судовий реєстр по справі —462/1816/24

Постанова від 08.05.2024

Адмінправопорушення

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Постанова від 21.03.2024

Адмінправопорушення

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Постанова від 21.03.2024

Адмінправопорушення

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні