Ухвала
від 08.05.2024 по справі 592/7227/24
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/7227/24

Провадження № 1-кс/592/3009/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2024 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Сумського РУП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Окружної прокуратури м. Суми ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12023200480003681, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.09.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України,

встановив:

Слідчий своє клопотання, погоджене з прокурором, обґрунтовує тим, що 21.09.2023 до ЧЧ Сумського РУП надійшло повідомлення від ОСОБА_5 , який повідомив, що за адресою АДРЕСА_1 перебуває труп його сина, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який був військовослужбовцем ДПСУ ВЧ НОМЕР_1 та отримав мінно-вибухове поранення нижньої частини спини, після чого лікувався у різних лікувальних закладах. 20.09.2023 ОСОБА_6 помер. Після розтину видано лікарське свідоцтво про смерть у якому зазначено причину смерті: інтоксикація, панкреатоз, гострий панкреатит. ОСОБА_5 з причиною смерті не згодний.

Просить надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні патологоанатомічного ІНФОРМАЦІЯ_2 , що розташована за адресою АДРЕСА_1 з можливістю їх вилучення, а саме: протокол паталого-анатомічного розтину ОСОБА_6 та гістологічний архів, зібраний у процесі розтину (мокрий архів та скельця).

У судове засідання слідчий не з`явився.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Згідно ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя вважає за доцільне розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться у зв`язку з існуванням реальної загрози зміни або знищення речей чи документів.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України розгляд клопотання проведено за відсутності слідчого та без фіксації судового процесу технічними засобами.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Судом встановлено, що 22.09.2023 у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12023200480003681 зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України, яке перебуває в провадженні Сумського РУП ГУНП в Сумській області.

Згідно з положеннями ч. 3 ст. 26 КПК України, слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю належать до охоронюваної законом таємниці.

Відомості, зазначені у клопотанні, знаходяться у володінні Комунальному некомерційному підприємстві СОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Так заявлені слідчим документи, самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Окрім того неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.159,160,162,163,164 КПК України, слідчий суддя,

постановив:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_7 на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні патологоанатомічного відділення Комунальному некомерційному підприємстві СОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення, а саме:

- протокол паталого-анатомічного розтину ОСОБА_6 та гістологічний архів, зібраний у процесі розтину (мокрий архів та скельця).

Строк дії ухвали до 20.06.2024 включно.

Роз`яснити уповноваженій особі КНП СОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що відповідно до вимогст. 166 КПК Україниу разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження.

Примірник 2 та завірена копія надані слідчому.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118893861
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —592/7227/24

Ухвала від 08.05.2024

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Литовченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні