Ухвала
від 08.05.2024 по справі 684/183/24
СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 684/183/24

Провадження № 2/684/80/2024

УХВАЛА

08 травня 2024 року с-ще Стара Синява

Старосинявський районний суд Хмельницької області в складі:

судді Гринчук С.М.

за участі секретаря судового засідання Олійник Л.М.,

учасники справи:

позивач ОСОБА_1 ,

відповідач Старосинявська селищна рада,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в с-щі Стара Синява цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Старосинявської селищної ради про визнання права власності на житловий будинок,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Старосинявського районного суду Хмельницької області перебуває дана справа.

При підготовці справи до розгляду суд встановив, що рішення суду у даній справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що не є стороною у справі. Так, судом встановлено, що ОСОБА_2 є сином ОСОБА_2 та братом позивача ОСОБА_1 , у зв`язку з чим вважає за необхідне залучити його в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Позивач ОСОБА_1 у судовому засіданні не заперечила проти залучення ОСОБА_2 як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідач Старосинявська селищна рада в судове засідання представника не направила, 18 квітня 2024 року подала до суду заяву про розгляд справи без участі представника відповідача, проти заявлених вимог не заперечує.

Частиною першою статті 53 ЦПК України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

Відповідно до частини третьої статті 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно з частиною п`ятою статті 53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу.

Суд, враховуючи викладене, а також характер спірних правовідносин та стадію розгляду справи, вважає за необхідне залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 .

У зв`язку з залученням до участі у справу третьої особи, в порядку пункту 2 частини другої статті 198ЦПК України судвважає занеобхідне відкласти підготовче засідання.

Керуючись статтями53,189, 198, 260-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, у справі за позовом ОСОБА_1 до Старосинявської селищної ради про визнання права власності на житловий будинок ОСОБА_2 , що зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Надіслати учасникам справи копію ухвали, а залученій третій особі, окрім того, копію позовної заяви та доданих документів.

Третя особа має право подати у десятиденний строк з дня вручення даної ухвали пояснення щодо позову. Відповідно до вимог частини четвертої статті 178, частини третьої статті 181 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду, копія такого пояснення та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відкласти підготовче засідання до 10 години 00 хвилин 21 травня 2024 року.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Гринчук

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118894702
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —684/183/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Гринчук С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні