Ухвала
від 08.05.2024 по справі 745/423/24
СОСНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 745/423/24

Провадження №2/745/161/2024

УХВАЛА

08 травня 2024 року суддя Сосницького районного суду Чернігівської області Смаль І.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Сосницької селищної ради (вул. Грушевського 15 смт.Сосниця Чернігівської області, код ЄДРПОУ 04412656), третя особа Менська державна нотаріальна контора (вул.Армійська,1 м.Мена Корюківського району Чернігівської області, код ЄДРПОУ 02901658) про визначення додаткового строку для подання заяви на прийняття спадщини,

ВСТАНОВИЛА:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача, в якому просить визначити йому додатковий строк три місяці на подання заяви про прийняття спадщини, що відкрилась після смерті батька ОСОБА_2 ,яка сталася ІНФОРМАЦІЯ_1 . Позов мотивований тим, що він є спадкоємцем за законом. Позивач пропустив строк для прийняття спадщини, оскільки вважав,що він прийняв спадщину,вступивши у управління майном. Коли звернувся до нотаріуса, виявилось, що пропустив строк для прийняття спадщини. Строк пропустив з поважної причини.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.4 ст.274 ЦПК України, а тому підлягає розгляду в порядку загального провадження.

На підставіч.7ст.81ЦПК Українинеобхідно витребуватив третьоїособи інформаційну довідку із Спадкового реєстру про відкриття спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 наявність, посвідченого від його імені заповіту.

На підставі викладеного, керуючись ст. 81, 84, 187-192, 260,261, 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИЛА:

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Сосницької селищної ради (вул. Грушевського 15 смт.Сосниця Чернігівської області, код ЄДРПОУ 04412656), третя особа Менська державна нотаріальна контора (вул.Армійська,1 м.Мена Корюківського району Чернігівської області, код ЄДРПОУ 02901658) про визначення додаткового строку для подання заяви на прийняття спадщини.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Сосницького районного суду Чернігівської області на 27.05.2024 року на 10:00 за адресою: с.м.т. Сосниця, вул. Чернігівська 54М.

Розгляд справи проводити суддею одноособово.

В підготовче судове засідання викликати сторони.

Зобов"язати третю особу Менську державну нотаріальну контору надати до 27.05.2024 року інформаційну довідку із Спадкового реєстру про відкриття спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , наявність, посвідченого від його імені заповіту.

Запропонувати відповідачу у разі невизнання позову у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому копії цієї ухвали, подати до суду відзив на позовну заяву, який би відповідав вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

В разі подання відзиву відповідач зобов"язаний також подати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу, що він повинен подати суду докази разом з поданням відзиву.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати відповідачу, третій особі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-сайті судової влади України в мережі Інтернет - sn.cn.court.gov.ua, а також оприлюднені рішення суду по даній справі на сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Смаль І.А

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118895125
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —745/423/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Сосницький районний суд Чернігівської області

Смаль І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні