Ухвала
від 30.04.2024 по справі 552/1749/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районнийсуд м.Полтави

Справа № 552/1749/24

Провадження №2/552/1665/24

У Х В А Л А

30.04.2024 Київський районний суд м.Полтави в складі :

головуючого судді Самсонової О.А.,

секретар судового засідання Лебедєва Х.В.,

учасники справи та їх представники:

позивач Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційна організація №2» Полтавської міської ради,

представник позивача ОСОБА_1 ,

відповідач ОСОБА_2 ,

треті особи:

Полтавська міська територіальна громада в особі Полтавської міської ради,

Управління майном комунальної власності міста,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні справу за позовом Комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна організація №2» Полтавської міської ради до ОСОБА_2 про виселення із самовільно зайнятого жилого приміщення без надання іншого житлового приміщення,

ВСТАНОВИВ:

Позивач КП «ЖЕО №2» звернувся до суду з позовом до відповідача ОСОБА_2 про виселення із самовільно зайнятого жилого приміщення без надання іншого житлового приміщення.

В позовній заяві просив суд виселити ОСОБА_2 із самовільно зайнятого жилого приміщення за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою судді Київського районного суду м. Полтави від 25 березня 2024 року відкрито провадження за вказаною позовною заявою, справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження.

До початку підготовчого судового засідання до суду надійшла заява ОСОБА_3 про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

У заяві ОСОБА_3 посилалась на те, що вона є спадкоємцем, який прийняв спадщину на квартиру АДРЕСА_2 .

ОСОБА_3 на правах власника житла надала дозвіл на проживання у цій квартирі відповідачу у справі ОСОБА_2 , яка є її бабою.

Тому заявник вважає, що залучення її до участі у справі в якості третьої особи є доцільним.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Оскільки заявник ОСОБА_3 заявляє про свої права на спірне нерухоме майно, надає докази, що вона перебуває в родинних відносинах з ОСОБА_4 , суд приходить до висновку, що рішення у справі може вплинути на її права або обов`язки щодо однієї із сторін.

Тому її необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

На підставі викладеного і керуючись ст. 53 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

ОСОБА_3 залучити до участі у справі за позовом Комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна організація №2» Полтавської міської ради до ОСОБА_2 про виселення із самовільно зайнятого жилого приміщення без надання іншого житлового приміщення в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача.

Зобов`язати позивача протягом двох днів з дня одержання копії ухвали суду направити третій особі ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ) копію позовної заяви з копіями доданих до неї доказів.

Роз`яснити третій особі право надати письмові пояснення щодо позову протягом 15 днів з дня одержання копії даної ухвали та матеріалів позову з додатками.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий О.А.Самсонова

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118896785
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про виселення (вселення)

Судовий реєстр по справі —552/1749/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець-Мельничук О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні