Ухвала
від 08.05.2024 по справі 761/4717/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/4717/24

Провадження № 2/761/5529/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

08 травня 2024 року Шевченківський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді Романишеної І.П.,

за участі секретаря Решти Д.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання представника позивача про витребування доказів у справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення боргу за житлово-комунальні послуги, -

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2024 року представник позивача звернулася до Шевченківського районного суду міста Києва з даним позовом.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, позовна заява надійшла в провадження судді Романишеної І.П.

Ухвалою суду від 28.03.2024р. відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін для розгляду справи по суті на 08.05.2024 року.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, подав заяву, в якій підтримав подане 15.04.2024 року через канцелярію суду клопотання про витребування доказів у зв`язку зі смертю одного з відповідачів та просив його розглянути за відсутності представника поивача.

Відповідачі в судове засідання не з`явились, причини відсутності суду не повідомили.

15.04.2024 року через канцелярію суду від представника позивача надійшло клопотання про витребування доказів, а саме: витребувати у Київського міського відділу державної реєстрації смерті Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (адреса: 01054, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 47/14) належним чином засвідчену копію актового запису про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , яка була зареєстрована та проживала за адресою: АДРЕСА_1 , яка померла у 2007 році.

Клопотання мотивовано тим, що після відкриття провадження у справі позивачу стало відомо, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , остання відома адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , померла у 20.06.2007 року, однак, відповідні докази у позивача відсутні.

Суд, дослідивши матеріали клопотання та справи, вважає, що клопотання представника позивача є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до ст.12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість: роз`яснює учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Згідно зі ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Згідно ст.84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які можуть підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Беручи до уваги, що предметом позову є стягнення боргу за житлово-комунальні послуги з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , а у позивача наявна інформація про смерть відповідача1, то для правильного вирішення спору є необхідність витребувати відповідні документи та задовольнити клопотання представника позивача.

Відповідно до ч. 6, 7 ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Керуючись ст.ст. 76, 81, 84, 353, 354 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Київського міського відділу державної реєстрації смерті Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (адреса: 01054, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 47/14): належним чином засвідчену копію актового запису про смерть ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , остання відома адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , яка померла у 2007 році (ймовірна дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Витребувані докази належним чином засвідчити та направити на адресу суду протягом 15 днів з дня отримання ухвали.

У разі неможливості подати доказ у встановлений строк, повідомити суд протягом п`яти днів з дня отримання ухвали із зазначенням причин та вказівкою строку коли доказ буде надано.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали суду складено 08.05.2024 року.

СУДДЯ І.П.РОМАНИШЕНА

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118898739
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —761/4717/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Романишена І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні