Рішення
від 09.05.2024 по справі 598/898/24
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/898/24

провадження № 2/598/279/2024

РІШЕННЯ

іменем України

"09" травня 2024 р. Збаразький районний суд Тернопільської області в складі: головуючого суду Левків А.І.

при секретарі Яциковській О.Р.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Збаражі справу за позовом ОСОБА_1 до Збаразької міської ради Тернопільського району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно,

встановив:

До суду звернулася ОСОБА_1 з позовом до Збаразької міської ради Тернопільського району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно.

Зокрема, позивач просить визнати за нею, як за спадкоємцем першої черги за законом за законом, після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 матері ОСОБА_2 , право власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, що розташований по АДРЕСА_1 .

Свої вимоги позивач мотивує тим, що вона позбавлена можливості оформити свої права на вищевказане будинковолодіння, оскільки воно не було належним чином зареєстроване.

Позивач в судове засідання не з`явилася, однак від її представника на адресу суду надійшла заява про розгляд справи без її участі, позов підтримує.

Представника відповідача в судове засідання не з`явився, однак від Збаразької міської ради на адресу суду надійшла заява про розгляд справи у відсутності її представника, позов визнає.

Відповідно до ст.206 ЦПК України відповідач може визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

У разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Згідно ч.3 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що оскільки відповідач позовні вимоги визнає і це не суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, даний позов слід задовольнити, оскільки позивач, як спадкоємець за законом першої черги, після смерті матері набула право власності на вказаний житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами.

Враховуючи вимоги ст.142 ЦПК України суд вважає за доцільне повернути позивачу 50 відсотків судового збору сплаченого нею при поданні позову.

Керуючись ст.ст. 142, 206, 223, 263-265, 273 ЦПК України, ст.ст. 1217, 1220, 1221, 1261 ЦК України, суд,

ухвалив:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ), як за спадкоємцем першої черги за законом, після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 матері ОСОБА_2 , право власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, що розташований по АДРЕСА_1 .

Повернути ОСОБА_1 з державного бюджету 605,60 (шістсот п`ять гривень шістдесят копійок) сплаченого судового збору.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Тернопільського апеляційного суду через Збаразький районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його складання.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення складено 09 травня 2024 року.

СУДДЯ Андрій ЛЕВКІВ

Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118908929
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —598/898/24

Рішення від 09.05.2024

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Левків А. І.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Левків А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні