Ухвала
від 08.05.2024 по справі 943/405/24
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №943/405/24

Провадження № 2-о/943/101/2024

У Х В А Л А

про призначення судово психіатричної експертизи

08 травня 2024 р.

Буський районний суд Львівської області

в складі:головуючого-судді Журибіда Б. М.,

присяжних Форошівського Р.І., Булки В.Д.

при секретарі Пирка В.М.

за участі представника заявника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Буську справу у порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_2 в особі представника адвоката МЕЖВІНСЬКОГО Святослава Дмитровича, заінтересована особа Орган опіки і піклування Буської міської ради Золочівського району Львівської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_3 звернувся до суду з означеною заявою. Просить визнати батька заявника, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним та призначити заявника опікуном над останнім, посилаючись на те, що батько має інвалідність 1 групи, має психічні та поведінкові розлади, постійно періодично лікується, потребує постійного стороннього догляду. Внаслідок захворювання, не може розуміти значення своїх дій та керувати ними, не здатний самостійно вживати ліки, орієнтуватися в просторі, та потребує постійного стороннього догляду. Заявник здійснює догляд за батьком, піклується про нього, тому просить призначити заявника опікуном останнього.

Заявник в судове засідання не з`явився, забезпечив явку представника, адвоката Межвінського С.Д., який заявлені вимоги підтримав, просив призначити у справі судово психіатричну експертизу, дане засідання проводити без застосування засобів звукозапису, про що подав відповідну заяву.

Представник зацікавленоїособи за викликом суду не з`явився, клопотання про розгляд справи у їх відсутності, пояснень, заперечень, тощо, не подав, причини неявки суду не повідомив.

Вислухавши представника, вивчивши матеріали справи, дослідивши такі у їх сукупності, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи, призначає для встановлення її психічного стану судово психіатричну експертизу.

Оскільки для вирішення питань, що мають значення по справі, необхідні спеціальні знання в області психіатрії, проведення якої доручити експертам Львівської філії судово психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

На час проведення експертизи, провадження по справі слід зупинити.

Керуючись ст.ст.103,104,252,253, 260,261,298,354 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Призначити у справі за заявою ОСОБА_2 в особі представника адвоката МЕЖВІНСЬКОГО Святослава Дмитровича, заінтересована особа Орган опіки і піклування Буської міської ради Золочівського району Львівської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, - судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам Львівської філії судово психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (м.Львів, вул. Кульпарківська, 95).

На вирішення експерта поставити наступні питання:

1.Чи хворіє ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 хронічним психічним захворюванням?

2. Чи може розуміти ОСОБА_4 , в силу свого психічного розладу здоров`я, значення своїх дій, керувати ними та передбачати їх наслідки?

3. Чи потребує ОСОБА_4 стороннього догляду та опіки?

Попередити експерта Львівської філії судово психіатричних експертиз, який буде проводити дану експертизи, про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України.

В розпорядження експертів направити копію даної ухвали та матеріали цивільної справи 943/405/24, провадження № 2-о/943/101/2024.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Судові витрати у відповідності до ч.2ст. 299 ЦПК Українивідносяться на рахунок держави.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня проголошення ухвали.

Суддя: Б.М.Журибіда

Присяжні Р.І. Форошівський

В.Д. Булки

СудБуський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118910008
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —943/405/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні