Ухвала
від 08.05.2024 по справі 192/895/24
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/895/24

Провадження № 2-о/192/35/24

Ухвала

08 травня 2024 року

Суддя Солонянського районного суду Дніпропетровської області Ковальчук Н.В., розглянувши заяву Солонянської селищної територіальної громади в особі Солонянської селищної ради про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність Солонянської селищної територіальної громади в особі Солонянської селищної ради,

встановила:

Солонянська селищна рада звернулась до суду із вказаною заявою, у якій просить передати у комунальну власність Солонянській селищній територіальній громаді в особі Солонянської селищної ради безхазяйне нерухоме майно, а саме житловий будинок садибного типу площею основи (забудови) 75,6 кв. м (літ. «А») з верандою площею основи (забудови) 28,5 кв. м (літ. «а»), що складаються із приміщення № 1 веранда площею 24,5 кв. м, приміщення № 2 коридор площею 8,8 кв. м, приміщення № 3 житлова кімната площею 21,9 кв. м, приміщення № 4 кухня площею 8,3 кв. м, приміщення № 5 житлова кімната площею 5,3 кв. м, приміщення № 6 приміщення площею 12,7 кв. м, загальною площею приміщень 81,5 кв. м, сарай площею основи (забудови) 12,0 кв. м (літ. «Б», споруди № 1-4, які складаються із № 1,4 огорожа, № 2 ворота, № 3 хвіртка, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Заявник також подав клопотання про залучення заінтересованої особи ОСОБА_1 , який проживає за вказаною адресою.

Справа підсудна Солонянському районному суду Дніпропетровської області та підлягає розгляду в порядку окремого провадження на підставі п. 7 ч. 2 ст. 293 ЦПК України.

Підстав для повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі немає.

Вирішуючи клопотання заявника, суд дійшов таких висновків.

Суд зазначає, що за змістом ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені розділом IV «Окреме провадження».

Оскільки розділом IV «Окреме провадження» не врегульований порядок залучення заінтересованих осіб, суд вважає за необхідне керуватись статтею 53 ЦПК України, якою встановлені правила залучення до участі у справі треті осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права ОСОБА_1 , суд вважає, що його потрібно залучити до у часті у справі як заінтересовану особу.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 293 ЦПК України,

постановила:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою Солонянської селищної територіальної громади в особі Солонянської селищної ради про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність Солонянської селищної територіальної громади в особі Солонянської селищної ради.

Розгляд справи здійснювати у порядку окремого провадження.

Призначити справу до судового розгляду на 04 липня 2024 року о 16 год 00 хв у залі судового засідання у приміщенні суду за адресою: 52400, Дніпропетровська обл., смт Солоне, вул.Строменко, 1-а.

Задовольнити клопотання заявника про залучення заінтересованої особи ОСОБА_1 .

Залучити до участі у справі як заінтересовану особу ОСОБА_1 .

У судове засідання викликати учасників справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/sud0438/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Н.В. Ковальчук

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118912021
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність

Судовий реєстр по справі —192/895/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні