Ухвала
від 09.05.2024 по справі 216/6015/23
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/6015/23

провадження 1-кс/216/797/24

УХВАЛА

іменем України

09 травня 2024 року місто Кривий Ріг

Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області:

у складі слідчого судді - ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання в приміщенні Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області клопотання старшого слідчого слідчого відділу Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 по кримінальному провадженню за № 42023042080000085 від 11.05.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

09 квітня 2024 року слідчий слідчого відділу Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області із клопотанням, погодженим з прокурором Криворізької центральної окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання слідчому дозволу на здійснення тимчасового доступу до належним чином завірених копій - Договору № 13 від 28.02.2022 укладений з КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » - щодо поставки медичних препаратів Морфін гідрохлорид розчин д/ін. 1 % по 1 мл в амп. у № 5; Натрій оксибутират 200 мг. амп. 10 мл. № 10; Фентаніл розчин д/ін., 0,05 мг/мл по 2 мл в амп. № 5; Кетамін-ЗН розчин д/ін., 50 мг/мл по 2 мл в амп. № 10; Сибазон розчин д/ін 5мг/мл 2 мл/амп. з додатковими угодами, актами прийому поставки товарів (або інші документи, що підтверджують факт передачі) платіжні доручення, видаткові накладні, сертифікати якості на медичні препарати, товарно транспортні накладні, щодо поставки медичних препаратів, а також документи, стосовно ціноутворення на вищевказані препарати (моніторинг цін, аналіз ринку, рішення/протоколи уповноваженої особи про утворення ціни), які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДОР (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) котра розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що посадові особи комунальних підприємств м. Кривого Рогу, діючи за попередньою змовою, в умовах воєнного стану, організували злочину схему розкрадання коштів місцевого та обласного бюджетів, шляхом внесення до звітної документації недостовірних даних щодо ціни придбання та реалізації товарів.

Встановлено, що управлінням, у рамках протидії загрозам діяльності організацій, окремих груп та осіб, спрямованої на зниження рівня економічної безпеки держави, отримано дані щодо вчинення кримінального правопорушення у сфері господарської та службової діяльності з боку посадових осіб КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ), КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » КМР (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ) та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДОР (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ).

Так, КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР у рамках договорів, укладених з КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » КМР (договір № 10 від 14.02.2022) та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДОР (№ 13 від 28.02.2022), поставляло до вказаних медичних закладів наркотичні лікарські засоби. Разом з тим, посадові особи вказаних установ за попередньою змовою організували злочинну схему розкрадання коштів місцевого та обласного бюджетів шляхом внесення до звітної документації недостовірних даних щодо ціни придбання та реалізації лікарських засобів, а саме Морфіну гідрохлориду, Сибазону та Фентанілу, що дало змогу привласнити різницю між фактично витраченими та отриманими бюджетними коштами на загальну суму 1,1 млн. грн.

На підстав доручення оперативними заходами були встановлені виробники медичних препаратів, котрі в свою чергу постачають їх до КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме:

1) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) котра розташована за адресою: АДРЕСА_4 ;

2) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) котра розташована за адресою: АДРЕСА_5 ;

3) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) котра розташована за адресою: АДРЕСА_6 .

В ході досудового розслідування кримінального провадження призначено судово товарознавчу експертизу, за результатами якої складено повідомлення про неможливість проведення судової експертизи у зв`язку з відсутності вільних цін на ринку.

В ст. 9 КПК України вказано, що прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язанні всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального правопорушення, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного надати їм належну оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву, в якій клопотання підтримав, просив справу розглянути без його участі.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі і документи КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДОР у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений своєчасно та належним чином. Неприбуття представника КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за судовим викликом, відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, в межах якого подано клопотання, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

За змістом ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Сторона кримінального провадження, яка звернулась з даним клопотання, довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи перебувають або можуть перебувати у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДОР самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, що містяться в цих речах і документах, можуть бути використані як докази; іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 159, 163, 164, 165, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчимслідчого відділуКриворізького районногоуправління поліціїГоловного управліннянаціональної поліціїв Дніпропетровськійобласті - ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ;прокурорам Криворізькоїцентральної окружноїпрокуратури - ОСОБА_4 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю ознайомлення з ними та вилучення їх належним чином завірених копій, які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДОР (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) котра розташована за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до:

- Договір № 13 від 28.02.2022 укладений з КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » - щодо поставки медичних препаратів Морфін гідрохлорид розчин д/ін. 1 % по 1 мл в амп. у № 5; Натрій оксибутират 200 мг. амп. 10 мл. № 10; Фентаніл розчин д/ін., 0,05 мг/мл по 2 мл в амп. № 5; Кетамін-ЗН розчин д/ін., 50 мг/мл по 2 мл в амп. № 10; Сибазон розчин д/ін 5мг/мл 2 мл/амп. з додатковими угодами, актами прийому поставки товарів (або інші документи, що підтверджують факт передачі) платіжні доручення, видаткові накладні, сертифікати якості на медичні препарати, товарно транспортні накладні, щодо поставки медичних препаратів, а також документи, стосовно ціноутворення на вищевказані препарати (моніторинг цін, аналіз ринку, рішення/протоколи уповноваженої особи про утворення ціни).

Термін дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто по 09 червня 2024 року включно.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЦентрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118912089
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —216/6015/23

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Постанова від 26.12.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Постанова від 16.11.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Постанова від 16.11.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Постанова від 16.11.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні