Ухвала
від 09.05.2024 по справі 292/173/24
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Справа № 292/173/24

Провадження № 2-о/292/16/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 травня 2024 року смт Пулини

Червоноармійський районний суд Житомирської області в складі:

головуючої судді Рябенької Т.С.,

присяжних Черниш О.В., Цимбалюк Л.О.,

секретаря судового засідання Володіної В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у смт Пулини в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В :

У лютому 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду з даною заявою, в якій просить визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку та жительку с. Ясенівка Житомирського району Житомирської області, встановити над нею опіку та призначити його її опікуном.

Ухвалою Червоноармійськогорайонного судуЖитомирської областівід 21.02.2024призначено у справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручено експертам Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1, провадження по справі зупинено на час проведення експертизи.

01 травня 2024 року до суду з Житомирської філії судових експертиз Державної установи "Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров"я України" надійшов лист за № 20 від 26.04.2024 з інформацією про те, що судово-психіатрична експертна комісія при КНП "Обласний медичний спеціалізований центр" ЖОР з 01.04.2024 припинила свою діяльність у зв"язку з реорганізацією. Проведення судово-психіатричних експертиз буде здійснюватися Житомирською філією судових експертиз Державної установи "Інститут судової психіатрії МОЗ України". Ухвалою суду від 02.05.2024 провадження у справі поновлено та призначено по ній судове засідання.

У судове засідання, призначене на 09.05.2024, заявник ОСОБА_1 не з"явився, подав до суду письмову заяву про проведення судового засідання без його участі. Заявлені вимоги підтримує. Адвокат особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, ОСОБА_3 в судове засідання не з"явився, подав до суду письмову заяву про розгляд справи без його участі. Представник заінтересованої особи - органу опіки та піклування в особі виконавчого комітету Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області в судове засідання не з"явився, від секретаря Пулинської селищної ради на адресу суду надійшла письмова заява про розгляд справи без участі представника селищної ради. Позовні вимоги визнають повністю.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров"я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу. Враховуючи те, що судово-психіатрична експертна комісія при КНП "Обласний медичний спеціалізований центр" Житомирської обласної ради, експертам якої доручено проведення судової психіатричної експертизи, припинила свою діяльність у зв"язку з реорганізацією та змінилася медична установа, яка проводить судово-психіатричні експертизи, тому суд приходить до висновку про доручення проведення судової психіатричної експертизи, призначеної ухвалою Червоноармійського районного суду від 21.02.2024, експертам Житомирської філії Державної установи "Інститут судової психіатрії МОЗ України". Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити. Керуючись ч. 1 ст. 103, п. 2 ч. 1 ст. 105, п. 5 ч. 1 ст. 252, ч. 1 ст. 298 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Проведення судово-психіатричної експертизи у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області, призначеної ухвалою Червоноармійського районного суду Житомирської області від 21.02.2024, доручити експертам Житомирської філії Державної установи"Інститутсудової психіатріїМОЗ України"(12440, Житомирська область, Житомирський р-н, село Зарічани, шосе Бердичівське, будинок 3).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Копію ухвали про призначення судово-психіатричної експертизи від 21.02.2024 та копію даної ухвали надіслати експертам Житомирської філії Державної установи "Інститут судової психіатрії МОЗ України".

Надіслати експертам матеріали цивільної справи № 292/173/24, провадження №2-о/292/16/24 та витребувану медичну карту ОСОБА_2 .

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Червоноармійський районний суд Житомирської області протягом п"ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Т.С. Рябенька

Присяжні О.В. Черниш

Л.О. Цимбалюк

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118912412
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —292/173/24

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Рябенька Т. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні