Ухвала
від 07.05.2024 по справі 401/1227/24
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 401/1227/24;

Провадження № 2-о/401/41/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

07 травня 2024 р. м. Світловодськ

Суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області Макарова Ю.І., перевіривши заяву

ОСОБА_1 , місце реєстрації та проживання за адресою: АДРЕСА_1 ,

заінтересовані особи: Виконавчий комітет Світловодської міської ради Кіровоградської області в особі Органу опіки та піклування, місце знаходження за адресою: вул. Героїв України, буд.14, м. Світловодськ, Олександрійський район, Кіровоградська область,

ОСОБА_2 , місце реєстрації за адресою: АДРЕСА_2 ; місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ,

про усиновлення дітей, -

ВСТАНОВИВ:

03 травня 2024 року заявник звернувся до суду з заявою про усиновлення дітей, заінтересовані особи: Виконавчий комітет Світловодської міської ради Кіровоградської області в особі Органу опіки та піклування, ОСОБА_2 .

Відповідно до ч.3, ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177, 315, 316, 318 ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху та повернення заяви або відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України - за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі.

Відповідно, до ч.2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власної ініціативи витребувати необхідні докази.

Згідно ч.3 ст. 53 ЦПК України передбачено, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч.2 п..4 ст. 293 ЦПК України, у випадку розгляду судом заяви про усиновлення, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Керуючись ст.ст. 53, 175-177, 187, 293, 293, 315, 316, 318 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити окреме провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Світловодської міської ради Кіровоградської області в особі Органу опіки та піклування, ОСОБА_2 , про усиновлення дітей.

Призначити справу до судового розгляду, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Світловодського міськрайонного суду по вул. Приморській, 48, 30 травня 2024 року о 13 год. 30 хв.

Запропонувати заінтересованим особам подати до дня розгляду справи заперечення проти заяви з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються.

Роз`яснити сторонам обов`язок подати свої докази чи повідомити про них суд, до або під час судового засідання, а також роз`яснити, що докази які подано з порушенням вказаних строків, без поважних причин, не будуть прийняті судом.

В судове засідання викликати сторони .

Надіслати копії ухвали сторонам (особам що беруть участь у справі), а заінтересованим особам, крім цього, надіслати копії заяви та додані до неї документи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-порталі судової влади України за веб-адресою www.court.gov.ua/sud1121.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку, лише в частині порушення правил підсудності, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали, безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду.

Суддя Світловодського міськрайонного суду

Кіровоградської області Ю.І. Макарова

СудСвітловодський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118913214
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —401/1227/24

Рішення від 30.05.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Макарова Ю. І.

Рішення від 30.05.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Макарова Ю. І.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Макарова Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні