Ухвала
від 07.05.2024 по справі 619/1598/24
ДЕРГАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 619/1598/24

провадження № 2/619/657/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 травня 2024 року м. Дергачі

Дергачівський районний суд Харківської області в складі:

головуючого - судді Калиновської Л.В.,

секретаря судового засідання Булах С.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні позовну заяву ОСОБА_1 до Золочівської селищної ради Харківської області про встановлення факту та про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

Представника ОСОБА_1 адвокат Біловус Роман Володимирович звернувся до Дергачівського районного суду Харківської області з позовом до Золочівської селищної ради Харківської області про встановлення факту та про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Представником позивача адвокатом Біловус Р.В. заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, відділ №2 Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (код ЄДРПОУ 39792822, 62103, Харківська область, Богодухівський район, м. Богодухів, вул. Молодіжна, 2) та Золочівську державну нотаріальну контору Харківської області (код ЄДРПОУ 02893509, 62203, Харківська область, Богодухівський район, м. Золочів, вул. 8 Березня, 3). Крім того просив витребувати з Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області матеріали спадкової справи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 (свідоцтво про смерть № НОМЕР_1 ).

Частинами 1 та 3статті 53 ЦПК Українивстановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, а також винесення законного та обґрунтованого рішення, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, відділ №2 Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (код ЄДРПОУ 39792822, 62103, Харківська область, Богодухівський район, м. Богодухів, вул. Молодіжна, 2) та Золочівську державну нотаріальну контору Харківської області (код ЄДРПОУ 02893509, 62203, Харківська область, Богодухівський район, м. Золочів, вул. 8 Березня, 3).

Відповідно дост.84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Вивчивши письмові матеріали справи, врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання означених доказів для доведення обставин справи, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, викладені у позові, суд приходить до висновку про необхідність витребування зазначених доказів.

Керуючисьст.53 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі у якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору, відділ №2 Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (код ЄДРПОУ 39792822, 62103, Харківська область, Богодухівський район, м. Богодухів, вул. Молодіжна, 2) та Золочівську державну нотаріальну контору Харківської області (код ЄДРПОУ 02893509, 62203, Харківська область, Богодухівський район, м. Золочів, вул. 8 Березня, 3).

Надіслати третім особам копію позову і повідомити, що підготовче судове засідання призначенена 27.06.2024 о 12 годині 15 хвилин.

Запропонувати третім особам до 27.06.2024 надати письмові пояснення щодо позову. Роз`яснити, що у разі ненадання третьою особою письмових пояснень справа буде розглянута за наявними у справі доказами.

Витребувати з Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області копії матеріалів спадкової справи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 (свідоцтво про смерть № НОМЕР_1 ).

Копію ухвали направити до Золочівської державної нотаріальної контори Харківської області - для виконання.

Витребувані документи направити на адресу суду з посиланням на номер справи 613/1598/24 до наступного судового засідання, яке відбудеться 27.06.2024 о 12:15.

Роз`яснити, що відповідно до вимог ст.84ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на веб-адресі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/fair/sud2010/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л. В. Калиновська

Дата ухвалення рішення07.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118914038
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —619/1598/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні