Ухвала
від 09.05.2024 по справі 753/5568/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/5568/24

провадження № 2-о/753/286/24

У Х В А Л А

про призначення судово-психіатричної експертизи

"09" травня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді: Котвицького В.Л.,

присяжних Ванєєвої О.Б.,

Шматка Г.П.,

при секретарі: Овчар В.О.,

за участю заявника: ОСОБА_1 ,

представника заявника ОСОБА_2 ,

представника заінтересованої особи Деревянко А.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, суд,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, посилаючись на те, що її його бабуся ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є пенсіонером за віком, має психічні розліди, хворобу Альцгеймера з пізнім початком, дименцію вираженого ступеню, порушення функції самообслуговування, когнітивні розлади, що підтверджуєься випискоюз медичної карти стаціонарного хворого № 81468, консульативними висновками невролога, психіатра, результатами досліджень лікарів, іншою медичною документацією. Також згідно висновку ЛКК № 599 КНП "Міського закладу з надання психіатричної допомоги" від 15.11.2023 ОСОБА_3 потребує постійного догляду. У зв`язку з викладеними обставинами вона не розуміє значення своїх дій, не може себе контролювати та не може керувати своїми діями. Визнання ОСОБА_3 недієздатною заявнику потрібно для оформлення над нею опіки.

Заявник разом з заявою заявив клопотання про призначення по справі судово-психіатричної експертизи, на предмет вирішення якої просить поставити питання щодо встановлення психічного стану ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вислухавши думку осіб, які беруть участь у справі, вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Враховуючи, що наявні достатні дані про психічний розлад здоров`я ОСОБА_3 та вирішення питання про те, чи може остання розуміти значення своїх дій та керувати ними потребує спеціальних знань в області психіатрії, керуючись ст.ст. 104, 105, 258, 260 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна судово-психіатричну експертизу, на розгляд якої поставити наступні питання:

- Чи хворіє ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на психічну хворобу?

- Чи розуміє ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в силу свого психічного здоров`я значення своїх дій та чи може керувати ними?

Проведення експертизи доручити експертам Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», яка знаходиться за адресою: 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 103-А.

Експертизу провести протягом двох місяців.

Експерта попередити про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Витребувати медичну документацію ОСОБА_3 з Київської міської психоневрологічної лікарні № 2 (02192, м. Київ, вул. Миропільська,8).

В розпорядження експертної установи надати матеріали цивільної справи №753/5598/24 та надану медичну документацію.

Обов`язок з оплати експертизи покласти на заявника ОСОБА_1 .

Провадження у справі на час виконання експертизи зупинити.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду через Дарницький районний суд м. Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя:

Присяжні:

Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118915077
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —753/5568/24

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні