Ухвала
від 09.05.2024 по справі 173/1406/24
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1406/24

Провадження №1-кс/173/289/2024

У Х В А Л А

іменем України

09 травня 2024 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Слідча суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області - ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 .

Розглянувши увідкритому судовому засіданні в місті Верхньодніпровську клопотанняслідчої СВ відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42024042040000016 від 29.03.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України,-

В С Т А Н О В И Л А:

09.05.2024 року до суду надійшло клопотання слідчої СВ відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023044040000016 від 29.03.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, а саме: оригіналів документів, які зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , та можливість вилучити їх, які діяли та були чинні на весь час строку дії договору №66 від 14.11.2023, а саме: договір про закупівлю робіт № 66 з додатками та додатковими угодами на надання послуг, накази про призначення директора, оригінали актів форми КБ 2В виконаних робіт разом з відомостями про оплату (квитанції, платіжні доручення тощо), проєктно-кошторисна документація, дефектні акти, локальні кошториси, журнали виконання робіт, відомості про наявність всіх відкритих банківських рахунків у банківських установах, накази про призначення керівника, головного бухгалтера, тендерної комісії, посадові інструкції, а також інші документи, які мають значення для досудового розслідування.

В обґрунтування поданого клопотання слідчий посилається на наступне: Досудовим розслідуванням встановлено, що 14 листопада 2023 року між ІНФОРМАЦІЯ_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , в особі директора ОСОБА_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_2 , в особі директора ОСОБА_5 , укладений договір про закупівлю робіт № 66, без використання електронної системи закупівель, з метою проведення робіт з капітального ремонту захисної споруди цивільного захисту ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_2 (ДК 021:2015 45450000-6 Інші завершальні будівельні роботи). Вказану інформацію опубліковано в інформаційно-телекомунікаційній системі закупівель Prozorro за номером ІНФОРМАЦІЯ_4 . 23 листопада 2023 року між сторона укладено додаткову угоду № 1, у відповідності до якої Вартість робіт виконаних згідно з цим Договором визначена на підставі Договірної ціни за рахунок коштів державного бюджету, і складає 4 605 880,24 грн., у т.ч. ПДВ 20% - 767 646,71 грн., за рахунок коштів місцевого бюджету, і складає 701 312,23 грн., у т.ч. ПДВ 20% - 116 885,37 грн. Загальна вартість підрядних робіт складає 5 307 192,47 грн., у т.ч. ПДВ 20% - 884 532,08 грн. 27 грудня 2023 року складено додаткову угоду № 2 до договору від 14 листопада 2023 року №66 (далі Договір №66), яким внесені зміни щодо продовження строку дії договору № 66 до 31 грудня 2024 року. Відповідно до даних Єдиного веб порталу використання публічних коштів, в період з 30.11.2023 по 20.12.2023 на банківський рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надійшли бюджетні грошові кошти від ІНФОРМАЦІЯ_1 на загальну суму 4 869 505,94 гривен, згідно актів виконання робіт форми КБ-2В. При цьому, за наявною оперативною інформацією, вказані будівельні роботи були проведені не в повному обсязі (завищення фактично виконаних робіт в актах форми КБ-2В), використано будівельні матеріали по завищеним цінам, використано товарно-матеріальні цінності не належної якості, а також допущено інші порушення, шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, аналізуючи зібрані в ході досудового розслідування дані та докази в їх сукупності, зіставляючи їх між собою та надаючи їм відповідну оцінку, орган досудового розслідування вважає, що з метою проведення повного, всебічного та об`єктивного розслідування, розкриття злочину та викриття осіб, причетних до його вчинення з метою дієвості кримінального провадження необхідно здійснити захід забезпечення кримінального провадження, а саме - тимчасовий доступ до документів, які містять інформацію, що знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Неотримання запитуваних в клопотанні даних позбавить можливості сторону обвинувачення зафіксувати додаткові докази причетності осіб до вчинення кримінального правопорушення, або які можуть бути причетними до вчинення злочину.

З метою встановлення всіх обставин скоєння кримінального правопорушення, проведення необхідних експертиз, а також встановлення осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального правопорушення, виникла необхідність в долучені до матеріалів кримінального провадження оригіналів документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , які мають значення для експертизи .

У судовезасідання слідча ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_3 не з`явилася, подавши клопотання про розгляд справи у її відсутність.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 відповідно до ч. 2 ст.163 КПК України, про час і місце розгляду клопотання не повідомлявся.

Відповідно до п. 4 ст.162 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володіння якої знаходяться речі та документи не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідча суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи приходить до наступних висновків.

Встановлено, що 29.03.2024 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення за № 42024042040000016 за ч. 1 ст. 366 КК України.

Відповідно до ст. 132 КПК України визначено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим кодексом.

Згідно ч. 1, 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їхні копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей та документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Ст.160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього кодексу. Слідчий має право звернутись із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Дослідивши матеріали додані до клопотання,слідча суддя вважає, що вказані в клопотанні документи зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Документи, доступ до яких просить надати слідчий, на думку слідчої судді дасть можливість виявити обставини вчинення даного кримінального правопорушення та причетних до його вчинення осіб, а також як самі по собі так і в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Тому клопотання в частині тимчасового доступу до документів на думку слідчої судді підлягає задоволенню.

Виходячи з того, що документи, які підлягають вилученню, не відносяться до правовстановлюючих документів, в зв`язку з чим підприємець чи юридична особа не позбавляються права здійснювати свою діяльність в результаті отримання зазначених в клопотанні документів, ухвала оскарженню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 132, 159, 160-166 КПК України

У Х В А Л И Л А:

Клопотання слідчої СВ відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, які зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , та можливість вилучити їх, які діяли та були чинні на весь час строку дії договору №66 від 14.11.2023, а саме: договір про закупівлю робіт № 66 з додатками та додатковими угодами на надання послуг, накази про призначення директора, оригінали актів форми КБ 2В виконаних робіт разом з відомостями про оплату (квитанції, платіжні доручення тощо), проєктно-кошторисна документація, дефектні акти, локальні кошториси, журнали виконання робіт, відомості про наявність всіх відкритих банківських рахунків у банківських установах, накази про призначення керівника, головного бухгалтера, тендерної комісії, посадові інструкції, а також інші документи, які мають значення для досудового розслідування.

Здійснення тимчасового доступу доручити слідчому відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_6 , слідчому відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_7 , слідчому відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_8 , слідчому відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчому відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_9 , слідчому відділення поліції №3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_10 , слідчому відділення поліції №3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_11 ; слідчому відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_12 .

Строк дії ухвали два місяці.

Два примірники ухвали мають силу оригіналу, один з якихзнаходиться в матеріалахсправи №173/1406/24(провадження1-кс/173/289/2024),другий видаєтьсяслідчій ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_3 для пред`явлення керівникові ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути надані під час підготовчого провадження в суді.

Слідча суддя ОСОБА_1

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118916041
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —173/1406/24

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні