Ухвала
від 09.05.2024 по справі 344/19707/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/19707/23

Провадження № 2/344/828/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження і

призначеннясправи до судового розгляду по суті

09 травня 2024 року місто Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого - судді Мелещенко Л.В.

секретаря судового засідання Ласки І.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду міста Івано-Франківськ за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Служба усправах дітейВиконавчого комітетуІвано-Франківськоїміської ради про усунення перешкод у спілкуванні з онуком та визначення порядку участі у вихованні онука,-

В С Т А Н О В И В:

18 жовтня 2023 року позивач ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , звернулася досуду зпозовом довідповідача ОСОБА_2 ,яка проживаєза адресою: АДРЕСА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Служба усправах дітейВиконавчого комітетуІвано-Франківськоїміської ради,місцезнаходження: вул. Грушевського, буд.21, м. Івано-Франківськ, 76018, про усунення перешкоду спілкуванніз онукомта визначенняпорядку участіу вихованніонука ( а.с. 1-2).

На підставі протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 18жовтня 2023 року дану справу розподілено головуючому судді Мелещенко Л.В. ( а.с. 12).

Ухвалою суду від 20 жовтня 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у даній справі, ухвалено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження з викликом сторін ( а.с. 14-16).

Позивач у судове засідання не прибула, попередньо представник позивача подав до суду заяву про розгляд справи без участі сторони позивача, позовні вимоги підтримав, просив закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідач у судове засідання не прибув, але представник відповідача подав до суду заяву про проведення судового засідання без його участі, не заперечив проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

У судове засідання представник третьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору,про причини неявки суд не повідомила, про день та час слухання справи повідомлялася належним чином.

Суд, оглянувши матеріали цивільної справи, приходить до такого.

Відповідно до частини третьої статті 189 Цивільного процесуального кодексу України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Суд вважає можливим підготовче засідання проводити у відсутність сторін, які належним чином повідомлялися про день, час та місце проведення підготовчого судового засідання.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені статтями 189-199 Цивільного процесуального кодексу України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимоги позивача та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

У судовому засіданні будуть розглядатися позовні вимоги ОСОБА_1 , обґрунтовуватись доказами, доданими до позову.

Клопотань від сторін про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста, направлення судових доручень, встановлення строків для подання відповіді на відзив та заперечення, встановлення строків та порядку врегулювання спору за участю судді, колегіальний розгляд справине надходило.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного та безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно пункту 15 частини другої статті 197 Цивільного процесуального кодексу України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до пункту 3 частини другої статті 200 Цивільного процесуального кодексу України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, тому слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 196-198, 200, 258-261Цивільного процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Служба усправах дітейВиконавчого комітетуІвано-Франківськоїміської ради про усуненняперешкод успілкуванні зонуком тавизначення порядкуучасті увихованні онука до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на11 червня 2024 рокуо 10 годині 00 хвилину залі судових засідань № 11 Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області (76018 м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 11).

У судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://ifm.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Мелещенко Л.В.

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118916999
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —344/19707/23

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні