Ухвала
від 08.05.2024 по справі 351/600/24
СНЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 351/600/24

Номер провадження №2/351/451/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2024 року м. Снятин

Суддя Снятинського районного суду Івано-Франківської області Посохов І.С., розглянувши позовну заяву адвоката Фармуги Василя Степановича в інтересах ОСОБА_1 до Заболотівської селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області про визнання права власності на земельну частку (пай) та зобов`язання виділити земельну частку (пай),

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Фармуга Василь Степанович звернувся до суду в інтересах ОСОБА_1 з позовною заявою до Заболотівської селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області про визнання права власності на земельну частку (пай) та зобов`язання виділити земельну частку (пай).

Розглянувши подану позовну заяву, вважаю за необхідне повернути вказану заяву позивачу з таких підстав.

Ухвалою Снятинського районного суду Івано-Франківської області від 08.04.2024 вказану позовну заяву було залишено без руху, оскільки її подано без додержання вимог, викладених у ст. 175, 177 ЦПК України.

Позивачу для усунення зазначених недоліків наданий десятиденний строк з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху, яка отримана представником позивача під розписку 24.04.2024.

Станом на 08.05.2024 позивачем не усунуті недоліки, зазначені в ухвалі суду від 08.04.2024.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 185 ЦПК України в ухваліпро залишенняпозовної заявибез рухузазначаються недолікипозовної заяви,спосіб істрок їхусунення,який неможе перевищуватидесяти днівз днявручення ухвалипро залишенняпозовної заявибез руху.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин суд вважає, що позовну заяву адвоката Фармуги Василя Степановича в інтересах ОСОБА_1 до Заболотівської селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області про визнання права власності на земельну частку (пай) та зобов`язання виділити земельну частку (пай) слід вважати неподаною та повернути позивачу.

Керуючись ст. 185, 258-260ЦПКУкраїни, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву адвоката Фармуги Василя Степановича в інтересах ОСОБА_1 до Заболотівської селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області про визнанняправа власностіна земельнучастку (пай)та зобов`язаннявиділити земельнучастку (пай) вважати неподаною і повернути позивачу.

Відповідно доч.7ст.185ЦПК Українироз`яснити,що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Суддя Іван ПОСОХОВ

СудСнятинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118917147
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —351/600/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

ПОСОХОВ І. С.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

ПОСОХОВ І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні