Ухвала
від 09.05.2024 по справі 650/2063/24
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 650/2063/24

Провадження № 2/650/969/24

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного

провадження без повідомлення сторін

09 травня 2024 року селище Велика Олександрівка

Суддя Великоолександрівського районного суду Херсонської області Сікора О.О., ознайомившись із матеріалами цивільної справи про стягнення коштів , сторонами у якій зазначені: позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю " Профіт Файненс" та відповідач - ОСОБА_1 ,

встановив:

02 травня 2024 рокупозивач звернувся до суду з вказаним позовом в якому просить задовольнити його позовні вимоги.

Вказана позовна заява подана і оформлена у відповідності до вимог статей 175,177ЦПК України, підстав для відмови у відкритті провадження у справі (стаття 186 ЦПК України) та повернення позову (частина четверта статті 185 ЦПК України) не встановлено, підсудність не порушено, питання про відкриття провадження у справі вирішено з дотриманням порядку та строків встановлених частиною першою статті 185 ЦПК України.

Відповідно до пункту 6 частини другої статті 187, пункту 4 частини четвертої, пункту 2 частини шостої статті 19, частини першої та частини сьомої статті 277 ЦПК України, зважаючи на те, що дана справа як справа незначної складності визнається судом малозначною, вона не належить до справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, суд вирішує проводити судовий розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з частиною п`ятою статті 279 ЦПК України, суд з огляду на характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, які не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, вирішує проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Керуючись наведеними вище положеннями ЦПК України, суддя

постановив:

Відкрити провадження у справі про стягнення коштів , сторонами у якій зазначені: позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю " Профіт Файненс" та відповідач - ОСОБА_1 .

Розгляд справи провести в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Судовий розгляд справи, за умови не проведення судового засідання, має відбутися через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, але не пізніше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі, а копія судового рішення у такому разі має бути надіслана сторонам у порядку, передбаченому частиною п`ятою статті 272 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, його право, протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали, подати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (в разі їх наявності), одночасно направивши його копію та копії доданих до нього документів іншим учасникам справи. До відзиву направленого до суду, крім іншого, має бути додано документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Протягом зазначеного строку відповідач також має право подати клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін, яке підлягає вирішенню судом у порядку передбаченому частинами п`ятою, шостою статті 279 ЦПК України.

Позивач має право подати відповідне клопотанняне пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали, що має наслідком постановлення ухвали про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Роз`яснити позивачу його право подати до суду відповідь на відзив, протягом п`яти днів з дня отримання його копії, а відповідачу - заперечення протягом п`яти днів з дня отримання копії відповіді на відзив.

Роз`яснити учасникам справи їх право заявити відвід судді протягом десяти днів з дня отримання ними копії даної ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Роз`яснити позивачу його право збільшити або зменшити розмір позовних вимог змінити предмет або підставу позову не пізніше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Залучення співвідповідача або заміна первісного відповідача належним відповідачем можлива за клопотанням позивача не пізніше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до пунктів 3, 4 частини першої статті 280, частини другої статті 281 ЦПК України, за наявної згоди позивача, у випадку не надходження до суду відзиву у визначений строк, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів.

Інформацію щодо справи, яка розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки якої http://court.gov.ua/fair/.

Заяви по суті справи можуть бути подані як в паперовому виді безпосередньо до суду так і на електронну адресу суду за адресою:inbox@vo.ks.court.gov.ua з наступним наданням оригіналу відповідної заяви.

Ухвала про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів надсилається учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі іншим учасникам справи надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Херсонського апеляційного суду. В іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:


О.О. Сікора

Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118919917
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —650/2063/24

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні