Ухвала
від 08.05.2024 по справі 911/1140/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"08" травня 2024 р. м. Київ Справа № 911/1140/24

Суддя Сокуренко Л.В., розглянувши

позовну заяву Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (08300, Київська обл., Бориспільський р-н, с. Гора, вул. Бориспіль-7)

до Представництва «Ел Ал Ізраель Ерлайнз Лімітед» (01133, м. Київ, бульв. Лесі Українки, буд. 34, оф. 504 )

про стягнення 11 095,18 грн

ВСТАНОВИВ:

Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» звернулось до Господарського суду Київської області із позовною заявою до Представництва «Ел Ал Ізраель Ерлайнз Лімітед» про стягнення 11 095,18 грн.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху, зважаючи на наступне.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно з ч. 2 ст. 27 Господарського процесуального кодексу України для цілей визначення підсудності відповідно до цього Кодексу місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи - підприємця визначається згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд встановив, що відповідач по справі має статус представництва іноземного суб`єкта господарської діяльності в Україні.

За приписами п. 12 Інструкції про порядок реєстрації представництв іноземних суб`єктів господарської діяльності в Україні затвердженої Наказом Міністерства зовнішніх економічних зв`язків і торгівлі України від 18.01.1996 № 30 представництво суб`єкта господарської діяльності не є юридичною особою і не здійснює самостійно господарської діяльності, у всіх випадках воно діє від імені і за дорученням іноземного суб`єкта господарської діяльності, зазначеного у свідоцтві про реєстрацію, і виконує свої функції згідно із законодавством України. Представництво іноземного суб`єкта господарської діяльності в Україні може здійснювати функції, пов`язані з виконанням представницьких послуг, тільки в інтересах іноземного суб`єкта господарської діяльності, зазначеного у Свідоцтві.

Відповідно до п. 7 Інструкції про порядок реєстрації представництв іноземних суб`єктів господарської діяльності в Україні у разі реєстрації представництва іноземного суб`єкта Господарської діяльності заявнику видається Свідоцтво з відповідним номером. Дані про реєстрацію вносяться до Реєстру представництв, що ведеться Міністерством. У Реєстрі зазначаються: реєстраційний номер представництва, дата реєстрації, найменування та місцезнаходження іноземного суб`єкта господарської діяльності, який реєструє представництво, місцезнаходження представництва, сфера діяльності іноземного суб`єкта господарювання та інші дані.

Суд встановив, що позивач не долучив до позовної заяви відомості з реєстру представництв, або будь-які інші відомості, які б підтверджували факт реєстрації представництва компанії «Ел Ал Ізраель Ерлайнз Лімітед» на території України, його офіційну адресу місцезнаходження, тощо.

За таких обставин, у суду відсутня можливість перевірити особу відповідача, а тому позовна заява Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» підлягає залишенню без руху.

Суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 174, ч. 2 ст. 232, ст.ст. 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» залишити без руху.

2. Встановити Державному підприємству «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» строк на усунення недоліків позовної заяви не пізніше 10 днів з дня вручення зазначеної ухвали.

3. Встановити Державному підприємству «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду відомостей з реєстру представництв щодо відповідача, або будь-які інші докази, які б підтверджували факт реєстрації представництва компанії «Ел Ал Ізраель Ерлайнз Лімітед» на території України та його офіційну адресу місцезнаходження.

4. Відповідно до ч. 2 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання. Дана ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Сокуренко

Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу118921567
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі) про державну власність щодо оренди

Судовий реєстр по справі —911/1140/24

Ухвала від 21.05.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Сокуренко Л.В.

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Сокуренко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні