Ухвала
від 09.05.2024 по справі 448/834/24
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер:448/834/24

Провадження № 6/448/15/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду

09.05.2024 року суддя Мостиського районного суду Львівської області Кічак Ю.В., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Суперіум» про заміну сторони виконавчого провадження, відкритого на виконання виконавчого напису нотаріуса, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до Мостиського районного суду Львівської області із заявою про заміну сторони стягувача у виконавчому провадженні ВП №55862107, відкритому 21.02.2018р. приватним виконавцем виконавчого округу Львівської області Пиць А.А. на виконання виконавчого напису приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічова О.М. №232 від 15.01.2018р. про стягнення з ОСОБА_1 , жительки с.Берегове Яворівського району Львівської області на користь АТ «Ідея Банк» заборгованості в сумі 59761,16 грн. Зокрема заявник просить замінити вибулого стягувача АТ «Ідея Банк» на правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Суперіум».

Згідно правової позиції Великої Палати Верховного Суду, викладеної у постанові від 12.10.2022р. у справі №183/4196/21, - «За вимогами статті 446 ЦПК України процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішуються судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, якщо інше не визначено цим розділом. Процесуальні питання, пов`язані з виконанням рішень інших органів (посадових осіб), вирішуються судом за місцем виконання відповідного рішення.

Оскільки тільки в ЦПК України врегульовано правило заміни сторони виконавчого провадження, порушеного через необхідність виконання рішення «несудового» органу, можна зробити такий висновок: заява про заміну сторони виконавчого провадження, відкритого на виконання виконавчого напису нотаріуса, підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Врегулювання цього питання саме нормами ЦПК України обумовлено відсутністю спору між стороною виконавчого провадження та виконавцем, що свідчить про відсутність потреби в задіянні суду адміністративної юрисдикції, оскільки сторона виконавчого провадження не оспорює його рішень, дій чи бездіяльності, бо вирішення вказаного питання перебуває поза межами компетенції виконавця. Однак саме цивільний суд спроможний кваліфіковано встановити, чи є правонаступником заявник, який просить замінити собою попереднього учасника виконавчого провадження».

Відтак, заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Суперіум» про заміну сторони виконавчого провадження, відкритого на виконання виконавчого напису нотаріуса, - підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства та за місцем виконання зазначеного виконавчого напису нотаріуса.

Відповідно до ст.442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

З огляду на наведене, подану заяву про заміну сторони у виконавчому листі слід призначити до розгляду у відкритому судовому засіданні, про що повідомити учасників справи: заявника та заінтересованих осіб.

Керуючись ст.ст.260, 261, 442, 446 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Суперіум» про заміну сторони виконавчого провадження, відкритого на виконання виконавчого напису нотаріуса.

Призначити судове засідання для розгляду заяви в приміщенні Мостиського районного суду Львівської області за адресою: м.Мостиська, вул.Грушевського, 1/9, Львівської області на 21.05.2024 року на 09.00 год.

Про судове засідання повідомити учасників справи.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http:// ms.lv.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В.Кічак

СудМостиський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118923901
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —448/834/24

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Кічак Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні