Ухвала
від 09.05.2024 по справі 154/1473/24
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/1473/24

2/154/675/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.05.2024 Володимир-Волинський міський суд Волинської області під головуванням судді Пустовойт Т.В., за участю секретаря судового засідання Мазій І.В., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Володимирі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Кравченко О.О. до Військової частини НОМЕР_1 , третя особа Служба у справах дітей Девладівської сільської ради про встановлення факту перебування на утриманні неповнолітніх дітей,

У С Т А Н О В И В:

В провадженні Володимир-Волинського міського суду Волинської області знаходиться вказана цивільна справа.

Ухвалою від 25.04.2024 цивільний позов прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та на 04.06.2024 о 15-15год. призначено підготовче судове засідання.

07.05.2024 представником позивача адвокатом Кравченко О.О., яка діє на підставі ордеру на надання правничої (правової) допомоги від 17.04.2024 за №1163046, до суду подано клопотання про залучення до участі у справі у якості співвідповідача батька дітей ОСОБА_2 , оскільки він не позбавлений батьківських прав, а тому в цьому випадку зачіпаються безпосередньо його права та інтереси, та у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, мати дітей ОСОБА_3 , стосовно яких встановлюється факт утримання позивачем та дружиною позивача, і цей факт безпосередньо вплине на її права.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Відповідно до ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи, що позовні вимоги позивача при прийнятті судом рішення можуть вплинути на права та інтереси батька неповнолітніх дітей ОСОБА_2 , який не позбавлений батьківських прав, а також можуть вплинути на права та інтереси матері дітей ОСОБА_3 , стосовно яких встановлюється факт утримання позивачем, суд вважає необхідним задовольнити клопотання представника позивача та залучити вказаних осіб до участі у справі.

Керуючись ст.51, 53 ЦПК України,суд

ПОСТАНОВИВ :

Залучити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 в якості співвідповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Кравченко О.О. до Військової частини НОМЕР_1 , третя особа Служба у справах дітей Девладівської сільської ради про встановлення факту перебування на утриманні неповнолітніх дітей.

Залучити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Кравченко О.О. до Військової частини НОМЕР_1 , третя особа Служба у справах дітей Девладівської сільської ради про встановлення факту перебування на утриманні неповнолітніх дітей.

Встановити для відповідача строк для надіслання суду відзиву на позовну заяву і всі докази, що підтверджують заперечення проти позову 03.06.2024.

Встановити для відповідача цей же строк для надіслання позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам копії відзиву та доданих до нього документів.

Копію ухвали, узвали про відкриття провадження по справі, позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Повідомити відповідачів про необхідність подати суду докази разом з поданням відзиву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Тетяна Пустовойт

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118924693
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Інші справи позовного провадження

Судовий реєстр по справі —154/1473/24

Ухвала від 19.07.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Пустовойт Т. В.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Пустовойт Т. В.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Пустовойт Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні