Ухвала
від 06.05.2024 по справі 569/8111/24
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/8111/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

06 травня 2024 року м.Рівне Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Бучко Т.М.

розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Крушина" до приватного виконавця виконавчого округу Рівненської області Ярмошевич Наталії Олексіїви про зняття арешту з майна,

В С Т А Н О В И В:

ТОВ "Крушина" звернулося в суд з позовом до приватного виконавця виконавчого округу Рівненської області Ярмошевич Н.О., в якому просить зняти арешт з нерухомого майна - квартири АДРЕСА_1 , накладений у межах виконавчого провадження № 71560756, мотивуючи тим, що є власником майна та не є боржником у виконавчому провадженні.

Відповідно до ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити, серед іншого, виклад обставин, якими позивач обгрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Позивач пред`явив позов до приватного виконавця Ярмошевич Н.О., однак позовна заява не містить викладу обставин невизнання чи оспорення відповідачем права власності ТОВ "Крушина" на спірне майно. Відомостей про боржника та стягувача у виконавчому провадженні № 71560756 у позовній заяві не зазначено.

Відповідно до ч.1 ст.59 Закону України «Про виконавче провадження», особа, яка вважає, що майно, на яке накладено арешт, належить їй, а не боржникові, може звернутися до суду з позовом про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту.

Згідно роз`яснень, викладених у п.2 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 5 від 03 червня 2016 року «Про судову практику в справах про зняття арешту з майна», позов про зняття арешту з майна може бути пред`явлений власником, а також особою, яка володіє на підставі закону чи договору або іншій законній підставі майном, що не належить боржнику (речове право на чуже майно).

Відповідачами в справі є боржник, особа, в інтересах якої накладено арешт на майно, а в окремих випадках - особа, якій передано майно, якщо воно було реалізоване. Як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має бути залучено відповідний орган державної виконавчої служби (приватний виконавець).

Відповідно до вимог ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За вказаних обставин позовну заяву належить залишити без руху та надати позивачу строку для усунення недоліків позовної заяви шляхом викладу обставин, якими позивач обгрунтовує свої вимоги саме до приватного виконавця, зазначення відомостйе про боржника та стягувача у виконавчому провадженні № 71560756.

На пілставі наведеного та керуючись ст.185, 260, 261, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву Товариства зобмеженою відповідальністю"Крушина"до приватноговиконавця виконавчого округу Рівненської області Ярмошевич Наталії Олексіїви про зняття арешту змайна - залишити без руху.

Надати позивачу десятиденний строк з дня вручення копії ухвали для усунення вказаних в ухвалі недоліків позовної заяви.

Роз`яснити, що якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://rvm.rv.court.gov.ua/sud1715/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118927059
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —569/8111/24

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні