Ухвала
від 08.05.2024 по справі 399/245/24
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 399/245/24

провадження № 2/399/174/2024

УХВАЛА

08 травня 2024 року смт Онуфріївка

Суддя Онуфріївського районного суду Кіровоградської області Шульженко В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , від імені якої діє її пердставник, адвокат Пасюк В.В., до Онуфріївської селищної ради, Міністерства оборони України, державного нотаріуса Онуфріївської державної нотаріальної контори Кіровоградської області Оніщенко Алли Анатоліївни про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу,-

встановив:

Позивач, від імені якого діє його представник, адвокат Пасюк В.В., звернувся до суду з вказаним позов.

Ухвалою суду від 17.04.2024 року вказану позовну заяву залишено без руху. Надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви. Роз`яснено позивачу, що у разі не усунення зазначених недоліків позовної заяви у встановлений судом строк, вона буде вважатись неподаною та повернута позивачеві. Вказану ухвалу суду представником позивача отримано в електронному кабінеті 19.04.2024 року, що підтверджується довідкою про доставку електронного документу.

Враховуючи зазначенета положенняч.3ст.124ЦПК,строк дляусунення недоліківпозовної заявистановив до 29.04.2024 року включно.

Однак, станомна 08.05.2024року позивачемне усунуто недоліків позовної заяви, що вказані в ухвалі суду від 17.04.2024 року у встановлений судом строк.

Судом враховано можливість направлення усунення недоліків засобами поштового зв`язку, а тому витримано розумний та достатній строк щодо їх надходження.

Таким чином, суддя вважає, що заява підлягає поверненню позивачу, її повернення не перешкоджає повторному зверненню з заявою.

Відповідно до ч.3 ст.185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Відповідно до ч.6 ст.185 ЦПК України, про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді.

Відповідно до ч.7 ст.185 ЦПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

З врахуванням наведеного, а також того, що описані в ухвалі недоліки позивачем не усунуті, відповідно до вимог ст.185ч.3ЦПК України позовну заяву слід вважати неподаною та повернути позивачу.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 , від імені якої діє її пердставник, адвокат Пасюк В.В., до Онуфріївської селищної ради, Міністерства оборони України, державного нотаріуса Онуфріївської державної нотаріальної контори Кіровоградської області Оніщенко Алли Анатоліївни про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу -вважати неподаноюта повернути позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Копію позовної заяви залишити в суді.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із позовною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання, шляхом подачі апеляційної скарги до Кропивницького апеляційного суду в порядку визначеному п.п.15.5 п.15 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Онуфріївського районного суду

Кіровоградської області В.В. Шульженко

СудОнуфріївський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення08.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118934597
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —399/245/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні