Ухвала
від 09.05.2024 по справі 944/427/24
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 944/427/24

Провадження №1-кп/944/803/24

УХВАЛА

про призначення до судового розгляду

09.05.2024 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинувачених ОСОБА_4 та ОСОБА_5

захисника ОСОБА_6 ,

розглянувшиупідготовчому судовомузасіданнівм.Яворів,обвинувальнийакту кримінальномупровадженні,відомостіпрояке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023140000000431 від 13.03.2023, про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.4 ст.246 КК України, ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28, ч.4 ст.246 КК України,

в с т а н о в и в:

26 січня 2024 року до Яворівського районного суду Львівської області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023140000000431 від 13.03.2023, про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.4 ст.246 КК України, ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28, ч.4 ст.246 КК України та від представника потерпілого Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області надійшов цивільний позов в рамках кримінального провадження про стягнення з ОСОБА_4 , ОСОБА_7 та ОСОБА_5 матеріальної шкоди.

Ухвалою судді від 29.01.2024 за цим провадженням було призначено підготовче судове засідання.

Прокурор вважає за можливе призначити судовий розгляд кримінального провадження у відкритому судовому засіданні, щодо прийняття цивільного позову прокурор не заперечував.

Представник потерпілого Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області ОСОБА_8 та селищний голова Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області ОСОБА_9 у підготовчесудове засіданняне з`явилися, надіслали до суду заяви, в яких просять справу проводити у їх відсутності, просять призначити судовий розгляд даного кримінального провадження та визнати Івано-Франківську селищну раду Яворівського району Львівської області цивільним позивачем у справі.

Обвинувачені ОСОБА_4 та ОСОБА_5 та їх захисник ОСОБА_6 не заперечили щодо призначення кримінального провадження до судового розгляду, вирішення питання про прийняття позовної заяви залишили на розсуд суду.

Заслухавши сторони кримінального провадження, вивчивши обвинувальний акт, суд вважає, що кримінальне провадження підлягає призначенню до судового розгляду з таких підстав.

Обвинувальний акт відповідає вимогам ст.291 КПК України, при його затвердженні прокурором дотримано вимоги процесуального закону, порушень вимог КПК України, які б унеможливлювали призначення провадження до судового розгляду та являлись підставою для повернення обвинувального акту прокурору, судом не встановлено.

Угоди про визнання винуватості в порядку, визначеному главою 35 КПК України, учасниками кримінального провадження не укладалися.

Підстави, передбачені п.п. 4-8 ч.1 або ч.2 ст.284 КПК України, для закриття кримінального провадження відсутні.

Судом з`ясовано склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді.

Крім того, у відповідності до ч.1, 2, 3 ст.314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду. Досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі. Досудова доповідь щодо неповнолітнього обвинуваченого віком від 14 до 18 років складається незалежно від тяжкості вчиненого злочину, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Форма, зміст та порядок складання досудової доповіді про обвинуваченого визначаються законодавством.

Враховуючи викладене, на виконання ст.314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , а також прийняття судового рішення про міру покарання, суд зобов`язаний залучити орган пробації для підготовки і складання досудової доповіді. Заборон щодо складання досудової доповіді у вказаному кримінальному провадженні не встановлено.

Суд, виконавши вимоги ч.2 ст.315 КПК України, вважає за можливе призначити судовий розгляд у кримінальному провадженні.

Щодо цивільного позову про відшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням, слід відмітити таке.

Відповідно до ч.1 ст.61 КПК України цивільним позивачем у кримінальному провадженні є фізична особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, та яка в порядку, встановленому цим Кодексом, пред`явила цивільний позов.

Відповідно до ч.1 ст.62 КПК України цивільним відповідачем у кримінальному провадженні може бути фізична або юридична особа, яка в силу закону несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану злочинними діями (бездіяльністю) підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, та до якої пред`явлено цивільний позов у порядку, встановленому цим Кодексом.

Даний цивільний позов відповідає вимогам ст.128 КПК, відповідно підлягає прийняттю до розгляду по суті у рамках цього кримінального провадження. Передумови для залишення позову без руху відсутні.

Такимчином,суд вважаєза необхіднеприйняти цивільнийпозов представникапотерпілого Івано-Франківськоїселищної радиЯворівського районуЛьвівської областіта залучитив якостіцивільних відповідачів ОСОБА_4 , ОСОБА_7 та ОСОБА_5 .

Враховуючи викладене, керуючись ст. 314, 314-1 КПК України, суд,

у х в а л и в:

Призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження №12023140000000431 від 13.03.2023, про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.4 ст.246 КК України, ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28, ч.4 ст.246 КК України на11 годину 00 хвилин 17 травня 2024 рокув приміщенні Яворівського районного суду Львівської області за адресою: м.Яворів, вул.Будівельна, 5 (другий поверх, зал судових засідань №3).

Викликати для участі в судовому засіданні учасників кримінального провадження.

Розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово у відкритому судовому засіданні.

Доручити Яворівськомурайонному відділуФілії ДУ"Центрпробації"у Львівськійобласті (м.Новояворівськ,вул.Зелена,2Яворівського районуЛьвівської області)підготувати досудовудоповідь щодообвинуваченого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 .

Доручити Шевченківському районному відділу Філії ДУ "Центр пробації" у Львівській області (м.Львів, вул.Генерала Чупринки, 71) підготувати досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 .

Роз`яснити обвинуваченим, що їм надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Копію ухвали надіслати начальнику органу пробації для виконання.

Цивільний позов представника потерпілого Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області прийняти до провадження.

Івано-Франківську селищну раду Яворівського району Львівської області визнати цивільним позивачем у кримінальному провадженні.

Визнати ОСОБА_4 , ОСОБА_7 та ОСОБА_5 цивільними відповідачами у кримінальному провадженні.

Запропонувати цивільним відповідачам подати відзив у строк, який не може перевищувати п`ятнадцяти днів з дня отримання відповідачем ухвали, відзив та посилання на докази, якими він обґрунтовується.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити цивільному позивачу, що після отримання відзиву на заяву, він повинен подати суду відповідь на відзив на протязі п`яти днів з дня його отримання із зазначенням своїх міркувань, аргументів та відповідних доказів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118937600
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти довкілля Незаконна порубка лісу

Судовий реєстр по справі —944/427/24

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

Ухвала від 29.01.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Матвіїв І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні