Ухвала
від 10.05.2024 по справі 738/957/24
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 738/957/24

№ провадження 1-кс/738/175/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 травня 2024 року м. Мена

Менський районний суд Чернігівської області в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання Державної установи «Менська виправна колонія (№91)» про конфіскацію речей, предметів, які заборонено використовувати в колоніях,

зучастю секретарясудового засідання - ОСОБА_2 ,

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Менського районного суду Чернігівської області надійшло подання Державної установи «Менська виправна колонія (№91)» про конфіскацію речей, предметів, які заборонено використовувати в колоніях.

Подання мотивоване тим, що 09 березня 2024 року в період часу з 15.30 год до 15.50 год під час проведення вибіркового обшуку відділення СПС №3, а саме спального місця засудженого ОСОБА_3 , в матраці останнього, було виявлено та вилучено бувший у використанні мобільний телефон марки «Smart Phone», чорного кольору, ІМЕІ не встановлено, з сім-карткою оператора мобільного зв`язку «Vodafone» № НОМЕР_1 . Під час проведення по даному факту перевірки було опитано засудженого ОСОБА_3 , який пояснив, що перед початком проведення обшуку на його спальному місці знаходився засуджений ОСОБА_4 , який після проведення обшуку та вилучення мобільного телефону повідомив йому, що вилучений мобільний телефон він заховав йому у матрац, оскільки не було часу сховати його в інше місце. Під час опитування ОСОБА_4 , останній підтвердив належність йому вилученого мобільного телефону, пояснив, що перед початком обшуку заховав свій мобільний телефон у матрац засудженого ОСОБА_3 , зазначив, що вилучений мобільний телефон він придбав у засудженого ОСОБА_5 перед закінченням відбування ним строку покарання.

Вилучений предмет, як заборонений для використання у колонії, адміністрація Держаної установи «Менська виправна колонія (№91)» просить конфіскувати.

Прокурор у судове засідання не з`явився.

Представник установи виконання покарання в судове засідання не з`явився, просив розглянути подання без його участі.

Засуджений ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився. З повідомлення №16/1359 від 06 травня 2024 року, наданого ДУ «Менська виправна колонія (№91)», вбачається, що ОСОБА_4 13 березня 2024 року звільнився з установи виконання покарань по відбуттю строку покарання.

Суд вважає за можливе розглянути подання за відсутності осіб, які беруть участь у судовому розгляді, оскільки їх участь у судовому розгляді не визнана судом обов`язковою та, відповідно до ст. 107 КПК України, без застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження.

Дослідивши подання та додані до нього докази, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Згідно з положеннями ч.4 ст. 107 КВК України засудженим, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, забороняється придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії.

Відповідно до вимог ч.7 ст.102 КВК України, зберігання засудженими присобі речей,а такожпредметів,які забороненовикористовувати вколоніях,не допускається.Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання, про конфіскацію таких речей та предметів відповідно до положень розділу VIII Кримінального процесуального кодексу України.

Згідно з додатком № 3 до Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених Наказом Міністерства юстиції України від 28 серпня 2018 року №2823/5, засудженим забороняється зберігати і використовувати радіоелектронні засоби, призначені для передавання чи приймання радіосигналів (радіостанції, мобільні телефони та зарядні пристрої до них, SIM-картки, скретч-картки поповнення рахунку мобільного зв`язку, пейджери тощо).

Факт виявленнята вилучення бувшогоу використанні мобільного телефону марки «Smart Phone», чорного кольору, з сім-карткою оператора мобільного зв`язку «Vodafone» № НОМЕР_1 підтверджується актом вибіркового обшуку від 09 березня 2024 року, протоколом вилучення №7 від 09 березня 2024 року, висновком перевірки по факту вилучення забороненого предмету від 08 квітня 2024 року, письмовими поясненнями засуджених ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_6 ..

Дослідивши матеріалиподання та враховуючи, що вилучений бувший у використанні мобільний телефон марки «Smart Phone», чорного кольору, з сім-карткою оператора мобільного зв`язку «Vodafone» № НОМЕР_1 потрапив до колонії в порушення вимог Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених Наказом Міністерства юстиції України від 28 серпня 2018 року №2823/5, Кримінально-Виконавчого кодексу України, проведеною перевіркою по факту вилучення забороненого предмету було встановлено, що вилучений мобільний телефон належить засудженому ОСОБА_4 , який на даний час звільнився з установи виконання покарань, слідчий суддя вважає, що подання Державної установи «Менська виправна колонія (№91)» підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 539 КПК України, статтями 102, 107 КВК України, слідчий суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Подання Державної установи «Менська виправна колонія (№91)» про конфіскацію речей, предметів, які заборонено використовувати в колоніях, задовольнити.

Бувший у використанні телефон марки «Smart Phone», чорного кольору, з сім-карткою оператора мобільного зв`язку «Vodafone» № НОМЕР_1 , який був вилучений 09 березня 2024 року на спальному місці засудженого ОСОБА_3 та належать засудженому ОСОБА_4 - конфіскувати.

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудМенський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118939862
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про конфіскація у засудженого речей та предметів, які заборонено використовувати в колоніях, або передача їх на зберігання до звільнення засудженого

Судовий реєстр по справі —738/957/24

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 30.04.2024

Кримінальне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні