Ухвала
від 12.10.2010 по справі 2а-7395/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗУПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

12 жовтня 2010 року Справа № 2а-7395/10/0870

м. Запоріжжя

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого - судді Артоуз О.О., суддів: Каракуши С.М., Татар инова Д.В., при секретарі судов ого засідання Гнідой А.В., розг лядаючи у судовому засіданні адміністративну справу

за участю представників по зивача: Рейшера А.О., Дяд ько О.С, Щербань В.В.

представників відп овідача: Андросович Г.Є., Білого Д.В., Вовка Д.В.

за позовною заявою: Відкри того акціонерного товариств а «Запорізький

метал ургійний комбінат Запоріжст аль»

до : Спеціалізованої державної податкової інспекції по роб оті з

великими платниками пода тків у м. Запоріжжі

про : визнання протиправним та ск асування податкового

повідомлення - рішення

ВСТАНОВИВ:

23 вересня 2010 року Відкрите а кціонерне товариство «Запор ізький металургійний комбін ат Запоріжсталь» звернулось до Запорізького окружного а дміністративного суду із поз овною заявою до Спеціалізова ної державної податкової інс пекції по роботі з великими п латниками податків у м. Запор іжжі про визнання протиправн им та скасування податкового повідомлення - рішення № 0000580 801/0 від 14.09.2010.

Ухвалою суду від 27.09.2010 було ві дкрите провадження по справі .

В судовому засіданні предс тавником відповідача було за явлено клопотання про зупине ння провадження по справі дл я надання додаткових доказів на підставі п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС Укра їни, а саме для отримання відп овідей від Державних податко вих інспекцій України на нап равлені запити.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.156 КАС У країни, суд має право зупинит и провадження у справі за ная вності обґрунтованого клоп отання сторони або третьої особи, яка заявляє самостій ні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого су дом.

Одночасно, в судовому засід анні, представником позивача надано письмове клопотання про витребування в якості до казів з ДПІ Орджонікідзеском у районі м.Запоріжжя оригіна ли податкових декларацій з п одатку на додану вартість, по даних ТОВ «Террастройінвест » (ЄДРПОУ 34317667) за періоди лютий, березень, квітень 2010 року, в то му числі ті які не було визнан о органом податкової служби як податкову звітність. В раз і не визнання вищевказаних д екларацій, засвідчені копії листів ДПІ в Орджонікідзевсь кому районі м. Запоріжжя, яким и повідомлялось ТОВ «Терраст ройінвест» про факт невизнан ня податкової звітності та д окази їх відправки платнику.

За приписами частин 4, 5 ст. 11 та частини 2 ст. 69 КАС України суд вживає передбачені законом з аходи, необхідні для з'ясуван ня всіх обставин у справі, у то му числі щодо виявлення та ви требування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запр опонувати особам, які беруть участь у справі, подати доказ и або з власної ініціативи ви требувати докази, яких, на дум ку суду, не вистачає.

Крім того, ст. 71 КАС України в изначено, кожна сторона пови нна довести ті обставини, на я ких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, в становлених статтею 72 цього К одексу. В адміністративних с правах про протиправність рі шень, дій чи бездіяльності су б'єкта владних повноважень о бов'язок щодо доказування пр авомірності свого рішення, д ії чи бездіяльності покладає ться на відповідача, якщо він заперечує проти адміністрат ивного позову. Якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити прич ини, через які ці докази не мож уть бути надані, та повідомит и, де вони знаходяться чи можу ть знаходитися. Суд сприяє в р еалізації цього обов'язку і в итребовує необхідні докази.

Виходячи з вищевикладеног о суд дійшов висновку, що кло потання позивача підлягає за доволенню, а зазначені письм ові докази витребуванню та в важає за необхідне зупинити провадження.

Керуючись ст. ст. 71, 69, 160, п. 4 ч. 2 ст . 156 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження у адм іністративній справі № 2а-7395/10/087 0 за позовом Відкритого акціо нерного товариства «Запоріз ький металургійний комбінат Запоріжсталь» до Спеціалізо ваної державної податкової і нспекції по роботі з великим и платниками податків у м. Зап оріжжі про визнання протипра вним та скасування податково го повідомлення - рішення.

Наступне судове засідання у справі призначити на 27 жовт ня 2010 року, яке відбудеться за а дресою: м. Запоріжжя, вул. Крем лівська, 65-в в залі судових зас ідань № 19, о 10 год. 00 хв. Справа роз глядатиметься колегією судд ів, головуючий суддя - Артоу з О.О., судді: Каракуша С.М., Тата ринов Д.В.

Витребувати з ДПІ Орджонік ідзескому районі м. Запоріжж я в якості доказів по справі оригінали податкових деклар ацій з податку на додану варт ість, поданих ТОВ «Террастро йінвест» (ЄДРПОУ 34317667) за період и лютий, березень, квітень 2010 ро ку, в тому числі ті які не було визнано органом податкової служби як податкову звітніст ь. В разі не визнання вищевказ аних декларацій, надати засв ідчені копії листів ДПІ в Орд жонікідзевському районі м. З апоріжжя, якими повідомлялос ь ТОВ «Террастройінвест» про факт невизнання податкової звітності та докази їх відпр авки платнику.

Витребувані документи над ати на адресу Запорізького о кружного адміністративного суду (69041, м. Запоріжжя, вул. Крем лівська, 65-в) до 25 жовтня 2010 року, з урахуванням вимог пункту 4 Но рмативів і нормативних строк ів пересилання поштових відп равлень та поштових переказі в (затверджених Наказом Міні стерства транспорту та зв'яз ку України від 12 грудня 2007 року N 1149) та фактичного отримання с удом до встановленої дати.

Копію ухвали надіслати до Д ПІ Орджонікідзескому районі м. Запоріжжя.

Ухвала суду про витребуван ня доказів окремо не оскаржу ється. Заперечення проти неї може бути включене до апеляц ійної чи касаційної скарги н а рішення суду, прийняте за на слідками розгляду справи.

Ухвала в частині зупинення провадження набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дн іпропетровського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Запорізький окружний ад міністративний суд шляхом по дачі в 5-денний строк з дня про голошення ухвали (якщо ухвал у було постановлено без викл ику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отриманн я цією особою копії ухвали) ап еляційної скарги, з подачею ї ї копії відповідно до кілько сті осіб, які беруть участь у с праві.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Головуючий суддя /підпис/ О.О. А ртоуз

Суддя /підпис/ С.М. Кар акуша

Суддя /підпис/ Д.В. Тат аринов

27 жовтня 2010 року < текст > 10:00 < т екст >

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.10.2010
Оприлюднено02.11.2010
Номер документу11894015
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7395/10/0870

Ухвала від 10.11.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 27.09.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 01.08.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 25.10.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Пилипчук Н.Г.

Ухвала від 16.09.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 16.05.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 05.04.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Постанова від 01.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Постанова від 30.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 12.10.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні