Постанова
від 25.08.2010 по справі 2а-5643/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 25 серпня 2010 року   < Текст >                                    Справа №  2а-5643/10/0870

 

Запорізький окружний адміністративний суд у складі

головуючого – судді Нечипуренко О.М.

за участю представників:

від позивача: не прибув

від відповідача : не прибув

розглянувши в письмовому провадженні адміністративну справу

за позовом: Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Запоріжжя

               до:  Товариства  з  обмеженою  відповідальністю «Торговий  будинок»   Фарма-Пак» м. Запоріжжя

              про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

          Державна податкова інспекція у Шевченківському районі м. Запоріжжя (далі - позивач) звернулась до Запорізького окружного адміністративного суду з позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий  будинок» Фарма-Пак» (далі - відповідач), в якому просить суд припинити юридичну особу.

В обґрунтування своїх позовних вимог позивач зазначає, що відповідач з лютого 2009 не надає до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Запоріжжя податкової звітності, яка б свідчила про здійснення фінансово-господарської діяльності.

Представник позивача у судове засідання 25.08.2010 не прибув, надав клопотання про розгляд справи у письмовому провадженні за відсутністю представника позивача, позовні вимоги підтримує у повному обсязі.

Відповідно до ч.4 ст. 33 КАС України у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються: юридичним особам та фізичним особам – підприємцям – за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців; фізичним особам, які не мають статусу підприємців, – за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом порядку. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

За приписами ч.11 ст.35 КАС України розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Відповідач у судове засідання не з’явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином за юридичною адресою та фактичною адресою відповідно до довідки з ЄДР юридичних та фізичних осіб-підприємців, про причини неявки до суду не повідомив.

Керуючись приписами статей 33, 35, 41 КАС України суд розглянув справу на підставі наявних доказів, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

З матеріалів справи та наявних в ній доказів, судом встановлено наступне.

Відповідач зареєстрований як юридична особа відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності – юридичної особи з 13.10.2004 за №11031200000001126.

Відповідно до довідки №548/10/28-410 від 19.08.2010 встановлено, що відповідач з лютого 2009 не надає податкову звітність. Відповідно до довідки станом на 18.08.2010 заборгованість відповідача перед бюджетом відсутня.

Довідкою наданою державним реєстратором 18.08.2010 підтверджено місце знаходження відповідача за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Фонвізіна, буд. 22. Відповідно до запиту про надання інформації до виконкому Запорізької міської ради – державна реєстрація підприємницької діяльності відповідача на сьогоднішній час не припинена та не включена до Єдиного державного реєстру.

Оцінивши надані документи та матеріали, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з огляду на таке.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про систему оподаткування» від 25 червня 1991 року № 1251-ХІІ (далі – Закон № 1251-ХІІ) платниками податків і зборів (обов’язкових платежів) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами України покладено обов’язок сплачувати податки і збори (обов’язкові платежі).

Пунктом 2 ч. 1 ст. 9 Закону № 1251-ХІІ передбачений обов’язок платників податків та зборів (обов’язкових платежів) подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Згідно із п. 17 абзацу 1 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» № 509-ХІІ від 04.12.1990 органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом одного року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відповідачем податкова звітність не надавалась органам державної податкової служби з лютого 2009, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

З наведених підстав суд доходить висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

Відповідно до приписів п. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем – юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 94, 122, 158-163, пунктом 3 статті 167 КАС України, ч.2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", статей 59 ГК України суд,

ПОСТАНОВИВ:

          1. Позов Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Запоріжжя до товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий будинок» Фарма-Пак» про припинення юридичної особи – задовольнити.

2. Припинити юридичну особу – товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий будинок» Фарма-Пак» (69068,  м. Запоріжжя, вул.  Фонвізіна, буд. 22, ЄДРПОУ 32613378).

3. Копію направити державному реєстратору за місцем реєстрації після набрання постановою законної сили.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення  апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд

шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України – з дня складення її в повному обсязі, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанову у повному обсязі, відповідно до вимог ст. 160 КАС України, оформлено і підписано 12.10.2010

Суддя                                   О.М. Нечипуренко

    

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.08.2010
Оприлюднено02.11.2010
Номер документу11894120
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5643/10/0870

Постанова від 25.08.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 28.07.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні