Ухвала
від 09.05.2024 по справі 638/7437/24
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №638/7437/24

Провадження № 6/638/458/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 травня 2024 року м.Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Теслікова І.І.,

за участі секретаря судового засідання Шевцової А.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Харкові заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Суперіум» про заміну сторони у виконавчому провадженні, заінтересовані особи: Акціонерне товариство «Ідея Банк», Ізюмський відділ державної виконавчої служби в Ізюмському районі Харківської області Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_1 ,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду знаходиться заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Суперіум» про заміну сторони у виконавчому провадженні, заінтересовані особи: Акціонерне товариство «Ідея Банк», Ізюмський відділ державної виконавчої служби в Ізюмському районі Харківської області Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_1 .

Сторони у судове засідання не з`явились. Представником заявника надіслано клопотання про розгляд заяви за його відсутності.

Суд, дослідивши заяву та додані до неї докази, встановив наступне.

При зверненні до суду заявником не надано копію виконавчого напису №1874 від 21.09.2018, вчиненого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Гуревічовим О.М. про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ «Ідея Банк», за яким заявник просить замінити стягувача.

Згідно зі ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до п.2,4 ч.2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи, подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

Статтею 77 ЦПК України передбачено, що предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Згідно з ч.7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Отже, діючим законодавством передбачено випадки витребуванням доказів з ініціативи суду.

З метою всебічного, повного та об`єктивного встановлення всіх обставин справи, суд вважає необхідним витребувати копію виконавчого напису №1874 від 21.09.2018, вчиненого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Гуревічовим О.М. про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ «Ідея Банк», за яким заявник просить замінити стягувача, оскільки зазначений доказ має значення для вирішення питання про заміну стягувача.

Керуючись ст. 81, 260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Суперіум» належним чином завірену копію виконавчого напису №1874 від 21.09.2018, вчиненого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Гуревічовим О.М. про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ «Ідея Банк», за яким заявник просить замінити стягувача.

Зазначені документи надати в строк до11-30 години 04 червня 2024 року.

Копію ухвали направити ТОВ «Суперіум» для виконання.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.І.Теслікова

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118943336
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —638/7437/24

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні