Ухвала
від 10.05.2024 по справі 557/335/24
КОРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 557/335/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

10 травня 2024 року м. Корець

Суддя Корецького районного суду Рівненської області Сірак Д.Ю., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Орган опіки та піклування Бабинської сільської ради Рівненської області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання неповнолітнього сина,

в с т а н о в и в :

09 травня 2024 року в провадження судді Сірака Д.Ю., за підсудністю від Гощанського районного суду Рівненської області надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 про позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав відносно неповнолітнього сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та стягненя аліментів на його утримання.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст. 175-177 ЦПК України та справа підсудна Корецькому районному суду. Підстав для відмови у відкритті провадження у справі чи повернення позовної заяви немає.

З огляду ч. 4 ст. 274 ЦПК України, справу необхідно розглядати в порядку загального позовного провадження.

У відповідності до вимог ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Таким чином, наявні достатні підстави для відкриття провадження у справі та призначення підготовчого судового засідання.

Керуючись ст. 175-177, 184, 186 ЦПК України,

у х в а л и в :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Орган опіки та піклування Бабинської сільської ради Рівненської області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання неповнолітнього сина.

Залучити до участі у справі, в якості третьої особи, Виконавчий комітет Великомежиріцької сільської ради Рівненської області, як орган опіки та піклування.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 12 червня 2024 року 10:00 год. у приміщенні Корецького районного суду Рівненської області (м. Корець Рівненської області, вул. Правосуддя, 7, факс (03651)2-17-06, E-mail: inbox@kr.rv.court.gov.ua).

Зобов`язати Орган опіки та піклування Бабинської сільської ради Рівненської області та Виконавчий комітет Великомежиріцької сільської ради Рівненської області, як Орган опіки та піклування, надати висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , відносно її неповнолітнього сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Суд пропонує відповідачці подати, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження справі, відзив на позов.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем (відповідачами) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідачу роз`яснюється право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

В підготовче судове засідання викликати сторони: позивача - ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ; відповідачку - ОСОБА_2 , АДРЕСА_2 ; третіх осіб: представника Органу опіки та піклування Бабинської сільської ради Рівненської області, 35431, с. Бабин Рівненського району Рівненської області, вул. Незалежності, 1; представника Виконавчого комітету Великомежиріцької сільської ради Рівненської області, як Органу опіки та піклування, с. Великі Межирічі Рівненського району Рівненської області, вул. 1-ше Травня, 1.

Копії ухвали надіслати позивачу, відповідачу, третім особам. Крім цього, надіслати відповідачу та третім особам копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи http://kr.rv.court.gov.ua.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

C у д д я:

Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118951861
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —557/335/24

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Сірак Д. Ю.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні