Ухвала
від 10.05.2024 по справі 705/817/24
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/817/24

2/705/1192/24

У Х В А Л А

І МЕ НЕ М УК РА ЇН И

10 травня 2024 року Уманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі головуючої судді Гудзенко В.Л.

при секретарі Музичук Л.В.

за участю представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

представника третьої особи ОСОБА_3

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Умань цивільнусправу запозовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 ,треті особи:Друга уманськанотаріальна контораЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ ),Бабанська селищнарада Уманськогорайону Черкаськоїобласті провизнання свідоцтвапро правона спадщинунедійсними,-

В С Т А Н О В И В:

На розгляді Уманського міськрайонного суду Черкаської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , треті особи: Друга уманська нотаріальна контора Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Київ ), Бабанська селищна рада Уманського району Черкаської області про визнання свідоцтва про право на спадщину недійсними.

Представник позивача ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про витребування доказів, а саме копії усіх документів спадкової справи №186/2020, заведеної після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 , оскільки дані докази відносяться до нотаріальної таємниці і самостійно їх отримати позивач позбавлений можливості.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 підтримав клопотання та просить задоволити.

Представник відповідача ОСОБА_2 та представник третьої особи ОСОБА_3 покладалися на розсуд суду.

Вислухавши учасників справи, суд приходить до слідуючого.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. У заяві про витребування доказів має бути зазначено, який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та ( або ) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Згідно ч.6, ч.7 ст.84 ЦПК України будь яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Розглянувши дане клопотання про витребування доказів, суд вважає, що воно підлягає задоволенню, як обґрунтоване та таке, що відповідає вимогам зазначеним у ч.1, ч.2 ст.84 ЦПК України,

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд, -

У х в а л и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів задоволити.

Витребувати в Першій уманській державній нотаріальній конторі належним чином завірені копі всіх документів спадкової справи №186/2020, заведеної після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 .

Копію ухвали направити Першій уманській державній нотаріальній конторі для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.Л. Гудзенко

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118952391
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —705/817/24

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні