Рішення
від 30.04.2024 по справі 127/9266/24
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/9266/24

Провадження 2-о/127/202/24

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 квітня 2024 року

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Вохмінової О.С.

з участю секретаря судових засідань Мельник В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документа, -

в с т а н о в и в :

18.03.2024 року ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення: належності їй державного акту серії ВН від 06.07.1998 року на право приватної власності на земельну ділянку площею 0,1000 га на території Сокиринецької сільської ради, цільове призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель, виданого на ім`я « ОСОБА_1 » Сокиринецькою сільською радою народних депутатів, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності за № 24.

На підставі зазначеного державного акту заявнику на праві приватної власності належить земельна ділянка площею 0,1000 га, на території Сокиринецької сільської ради, цільове призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель.

Однак в державному акті було допущено помилку в написанні прізвища заявника, а саме замість « ОСОБА_2 » записано « ОСОБА_2 », що не відповідає її паспорту громадянина України та іншим документам, зокрема, технічній документації цієї земельної ділянки.

На підставі ст. ст. 293, 315 ЦПК України ОСОБА_1 просила суд встановити факт, що має юридичне значення: належності їй, ОСОБА_1 , державного акту серії ВН від 06.07.1998 року, на право приватної власності на земельну ділянку, площею 0,1000 га, на території Сокиринецької сільської ради, цільове призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель, виданого на ім`я « ОСОБА_1 » Сокиринецькою сільською радою народних депутатів, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності за № 24.

В судовому засіданні представник заявника адвокат Пунько І.В. заяву підтримала за викладених у ній обставин, просила вимоги ОСОБА_1 задоволити і встановити факт належності ОСОБА_1 державного акту серії ВН від 06.07.1998 року, на право приватної власності на земельну ділянку, площею 0,1000 га, на території Сокиринецької сільської ради, цільове призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель, виданого на ім`я « ОСОБА_1 » Сокиринецькою сільською радою народних депутатів, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності за № 24. Судові витрати просила залишити за заявником.

Представник заінтересованої особи виконкому Вінницької міської ради Шутак Б.І. в судовому засіданні не заперечив проти задоволення заяви ОСОБА_1 про встановлення факту.

Представник заінтересованої особи Луко-Мелешківської сільради Вінницького району Вінницької області Бондар В.М. в судове засідання не з`явився, заперечень чи заяв про відкладення розгляду справи не надавав.

Вислухавши пояснення учасників справи, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що заявник громадянка України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Державний акт серії ВН від 06.07.1998 року, на право приватної власності на земельну ділянку, площею 0,1000 га, на території Сокиринецької сільської ради, цільове призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель, виданий на ім`я « ОСОБА_1 » Сокиринецькою сільською радою народних депутатів, зареєстрований в Книзі записів державних актів на право приватної власності за № 24, хоча згідно технічної документації на вказану ділянку та документів, що посвідчують особу заявника, зокрема, паспорта громадянина України серії НОМЕР_2 , прізвище власника « ОСОБА_2 » ОСОБА_3 .

Помилка в написанні прізвища власника ОСОБА_1 в державному акті серії ВН від 06.07.1998 року перешкоджає заявнику у реалізації прав власника. Виправлення помилки органом, що видав державний акт, є неможливим.

Відповідно п. 6 ч. 1ст. 315 ЦПК Українисуд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народженняцієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Згідно п. 12постанови Пленуму Верховного Суду України від 31.03.1995 року № 5 «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення»суд може встановлювати факти належності особі документів, які не відносяться до таких, що посвідчують особу, зокрема, при розгляді справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, вказаними у свідоцтві про народження або в паспорті, у тому числі, факту належності правовстановлюючого документа, в якому допущені помилки у прізвищі, імені, по батькові або замість імені чи по батькові зазначені ініціали. Суд повинен запропонувати заявникові подати докази про те, що правовстановлюючий документ належить йому і що організація, яка видала документ, не має можливості внести до нього відповідні виправлення.

Враховуючи наведені обставини та сукупність наданих доказів, неможливість виправити помилку в написанні прізвища власника іншим органом, суд дійшов висновку про встановлення факту належності заявнику ОСОБА_1 державного акту серії ВН від 06.07.1998 року, на право приватної власності на земельну ділянку, площею 0,1000 га, на території Сокиринецької сільської ради, цільове призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель, виданого на ім`я « ОСОБА_1 » Сокиринецькою сільською радою народних депутатів, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності за № 24.

Керуючись ст.ст.2, 7,293,294,315,319 ЦПК України, суд,

в и р і ш и в :

заяву задоволити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , державного акту серії ВН від 06.07.1998 року, на право приватної власності на земельну ділянку, площею 0,1000 га, на території Сокиринецької сільської ради, цільове призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель, виданого на ім`я « ОСОБА_1 » Сокиринецькою сільською радою народних депутатів, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності за № 24.

Судові витрати залишити за заявником.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Вінницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення відповідно до вимог ст.ст. 354, 355 ЦПК України, розділу XIII «Перехідні положення» Цивільного процесуального кодексу України.

Учасники справи:

- заявник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1

- заінтересована особа виконавчий комітет Вінницької міської ради, 21050, м. Вінниця, вул. Соборна, 59, ЄДРПОУ 03084813

- заінтересована особа Луко-Мелешківська сільська рада Вінницького району Вінницької області, 23234, с. Лука-Мелешківська Вінницького району Вінницької області, вул. Центральна, 2а

Повне судове рішення складене 09 травня 2024 року.

Суддя:

Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118954300
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —127/9266/24

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вохмінова О. С.

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вохмінова О. С.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вохмінова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні