Ухвала
від 09.05.2024 по справі 204/4587/24
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/4587/24

Провадження № 1-кс/204/1299/24

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

09 травня 2024 року слідчий суддя Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Дніпропетровськоїобласної прокуратури ОСОБА_3 ,розглянувши матеріаликримінального провадження,внесеногодо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань за№ 42023040000000412від 31липня 2023року,за ознакамикримінальних правопорушень,передбачених ч.3ст.28ч.1ст.366,ч.5ст.191КК України

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання прокурора Дніпропетровськоїобласної прокуратури ОСОБА_3 ,розглянувши матеріаликримінального провадження,внесеногодо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань за№ 42023040000000412від 31липня 2023року,за ознакамикримінальних правопорушень,передбачених ч.3ст.28ч.1ст.366,ч.5ст.191КК України.

В обґрунтування клопотання зазначено, що ВСВ ВП №6 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження,внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023040000000412 від 31 липня 2023 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що групою осіб, зокрема серед службових осіб комунального підприємства «Тернівське житлово-комунальне підприємство» Тернівської міської ради (код ЄДРПОУ 31657751) та підрядних підприємств, здійснюється розкрадання бюджетних коштів, шляхом внесення до актів виконаних робіт з поточного ремонту доріг завідомо неправдивих відомостей щодо об`ємів виконаних робіт, вартості витрачених матеріалів, використаних ресурсів.

Встановлено, що в період з 09.06.2023 по теперішній час директором КП «Тернівське ЖКП» ОСОБА_4 за результатами спрощеної процедури відкритих торгів укладено договори із заздалегідь обраним підприємством ТОВ «Ком+Транс» (код ЄДРПОУ 39583282) щодо поточних ремонтів доріг в м. Тернівка на загальну суму понад 15 млн гривень.

В ході огляду об`єктів, за якими роботи виконані, встановлено, що роботи виконані не в повному обсязі, із застосуванням дешевих та неякісних матеріалів. Зокрема, в ході огляду виконаних будівельних робіт з поточного ремонту дороги по провулку Харківський (від перехрестя вул. І. Богуна до вул. Троїцька) м. Тернівка, (договір № 66п-23 від 20.06.2023 на суму 478156,21 грн.) встановлено, що підстилаючий шар з щебеню, який згідно локального кошториса повинен складати 15 см, фактично улаштований товщиною 6-7 см, а укріплення узбіччя піщано-гравійною сумішшю не здійснювалось. При цьому, за отриманою інформацією, щебінь у підстилаючому шарі ТОВ «Ком+Транс» не завозило зовсім, а використовувало старий щебінь, якийбув складовою вищевказаної дороги.

Таким чином, з метою підтвердження/спростування факту вчинення протиправних дій службовими особамиКП«Тернівське житлово-комунальне підприємство» (код ЄДРПОУ 31657751), проведення економічних та товарознавчих експертиз, в органу досудового розслідування виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до належним чином завірених копій документів, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні АТ КБ «ПриватБанк», код банку (МФО) 305299, код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , адреса для кореспонденції: АДРЕСА_2 , а саме до документів в паперовому та електронному вигляді, що стосуються банківських рахунків НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7

НОМЕР_8 , НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 , НОМЕР_13 НОМЕР_14 , НОМЕР_15 , НОМЕР_16 НОМЕР_17 , відкритих в Управлінні Державної казначейської служби України у м. Києві, а саме: роздруківки (виписки) руху грошових коштів в електронному вигляді на магнітному (електронному) носії інформації в форматі Word (.doc), Excel (.xlsx), .txt та паперовому вигляді, які відображують надходження та списання грошових коштів по рахунку, із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, із зазначенням документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО та номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції, за період з 01.01.2022 по 30.04.2024.

Прокурор надав суду заяву, в якій просив задовольнити клопотання та провести засідання без його участі, просив розглянути клопотання без участі представника юридичної особи на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Слідчий суддя приходить до висновку, що розгляд даного клопотання слід проводити на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, без виклику представника АТ КБ «ПриватБанк», у володінні якого знаходиться інформація.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до матеріалів клопотання, заявником доведено обставини, передбачені ч. 5 ст. 163 КПК України, а саме те, що інформація та документи, щодо яких слідчий клопоче про надання тимчасового доступу, перебувають у володінні АТ КБ «ПриватБанк», та мають суттєве значення для встановлення осіб причетних до скоєного правопорушення та доведення їх вини у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, встановлення причетності інших осіб до кримінальних правопорушень.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Прокурором також доведено, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення обставин кримінального провадження. Інформація, яка перебуває у володінні АТ КБ «ПриватБанк» може бути використана в якості доказів у кримінальному провадженні, тому слідчий суддя погоджується з необхідністю тимчасового доступу до вищевказаних документів.

У поданому клопотанні доведено, що іншими способами встановити та довести вину осіб, які вчинили дане кримінальне правопорушення не вбачається можливим.

Відповідно до ст. 165 КПК України, особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Враховуючи те, що інформація, яка знаходиться у володінні банківської установи, відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України, становить банківську таємницю, вважаю неможливим іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вищевказаних документів.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159-166 КПК України

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_3 , іншим прокурорам, що визначені постановою про створення групи прокурорів у вказаному кримінальному провадженні, а також слідчим, визначеним відповідною постановою про створення слідчої групи дозвіл на отримання тимчасового доступу до належним чином завірених копій документів, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінніУправління Державної казначейської служби України у м. Києві(ЄДРПОУ 37567646 м. КИЇВ, ВУЛ. БАСТІОННА, БУД. 6), а саме до документів в паперовому та електронному вигляді, що стосуються банківських рахунків

НОМЕР_18

НОМЕР_19

НОМЕР_20

НОМЕР_21

НОМЕР_22

НОМЕР_23

НОМЕР_24

НОМЕР_25

НОМЕР_26

НОМЕР_27

НОМЕР_28

НОМЕР_29

НОМЕР_30

НОМЕР_31

НОМЕР_32

НОМЕР_33

НОМЕР_34

НОМЕР_35 , відкритихКП «Тернівське житлово-комунальне підприємство» (код ЄДРПОУ 31657751)в Управлінні Державної казначейської служби України у м. Києві, а саме: роздруківки (виписки) руху. грошових коштів в електронному вигляді на магнітному (електронному) носії інформації в форматі Word (.doc), Excel (.xlsx), .txt та паперовому вигляді, які відображують надходження та списання грошових коштів по рахунку, із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, із зазначенням документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО та номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції, за період з 01.01.2022 по 30.04.2024.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала набирає чинності негайно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено13.05.2024
Номер документу118961376
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —204/4587/24

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Юшков М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні