Ухвала
від 13.05.2024 по справі 607/10324/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13.05.2024

У Х В А Л А Справа №607/10324/24

про відкриття провадження у справі

13 травня 2024 року м.Тернопіль

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Черніцька І.М., розглянувши матеріали позовної заяви Виконавчого комітету Тернопільської міської ради, як органу опіки та піклування (вул. Листопадова, 5, м. Тернопіль) в інтересах малолітніх дітей - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_5 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_6 ( АДРЕСА_2 ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільський обласний центр реабілітації та розвитку дитини» Тернопільської обласної ради (вул. А. Сахарова, 2, м. Тернопіль), Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації (вул. Стрімка, 6, м. Тернопіль), Тернопільський навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради (вул. Братів Бойчуків, 6, м. Тернопіль), Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Тернопільський міський центр соціальних служб» (вул. Медова, 3, м. Тернопіль), ОСОБА_7 ( АДРЕСА_3 ), Головне управління Національної поліції в Тернопільській області (вул. Валова, 11, м. Тернопіль) про відібрання малолітніх дітей без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

В С Т А Н О В И В :

Позивач Виконавчий комітет Тернопільської міської ради, який діє в інтересах малолітніх дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_8 , ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , звернувся до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з позовом до ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільський обласний центр реабілітації та розвитку дитини» Тернопільської обласної ради, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільський навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради, Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Тернопільський міський центр соціальних служб», ОСОБА_7 , Головне управління Національної поліції в Тернопільській області про відібрання малолітніх дітей без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Дана позовна заява подана до суду з додержанням вимог, викладених у ст.175,177 ЦПК України. Розгляд вказаної справи віднесений до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної підсудності Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області. Також на даний час не встановлено підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

За таких обставин, вважаю за необхідне прийняти до розгляду позовну заяву Виконавчого комітету Тернопільської міської ради, який діє в інтересах малолітніх дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_8 , ОСОБА_3 , ОСОБА_9 до ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільський обласний центр реабілітації та розвитку дитини» Тернопільської обласної ради, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільський навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради, Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Тернопільський міський центр соціальних служб», ОСОБА_7 , Головне управління Національної поліції в Тернопільській області про відібрання малолітніх дітей без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

При цьому, враховуючи вимоги ч. 4 ст. 274 ЦПК України, вважаю здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Відтак, з метою здійснення завдань, визначених вимогами ч. 1 ст. 189 ЦПК України, необхідно розпочати підготовче провадження шляхом відкриття провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 19, 175, 177, 187, 189-191, 193, 258-261, 274, 353 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Виконавчого комітету Тернопільської міської ради, як органу опіки та піклування (вул. Листопадова, 5, м. Тернопіль) в інтересах малолітніх дітей - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_5 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_6 ( АДРЕСА_2 ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільський обласний центр реабілітації та розвитку дитини» Тернопільської обласної ради (вул. А. Сахарова, 2, м. Тернопіль), Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації (вул. Стрімка, 6, м. Тернопіль), Тернопільський навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради (вул. Братів Бойчуків, 6, м. Тернопіль), Комунальний заклад Тернопільської міської ради «Тернопільський міський центр соціальних служб» (вул. Медова, 3, м. Тернопіль), ОСОБА_7 ( АДРЕСА_3 ), Головне управління Національної поліції в Тернопільській області (вул. Валова, 11, м. Тернопіль) про відібрання малолітніх дітей без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче засідання у справіна 13 червня 2024 року на 12 год 00 хв.у залі судових засідань Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області за адресою: вул. Котляревського, буд. 34, м. Тернопіль (2 поверх, 10 зал судових засідань).

Направити позивачу копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачам та третім особам копію ухвали разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити, що відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Третя особа вправі подати пояснення щодо позову або відзиву у встановлений судом строк.

Встановити позивачу строк п`ять днів з дня отримання відзиву для надіслання (надання) до суду відповіді на відзив із доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, міркування і аргументи позивача щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу.

Встановити відповідачу строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив для надіслання (надання) до суду заперечення із доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, міркування і аргументи відповідача щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів позивачу.

Встановити третій особі строк для надання пояснень щодо позову протягом 15 днів із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, пояснення щодо відзиву протягом 10 днів із дня отримання копії відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://tem.te.court.gov.ua/sud1915/.

Суддя І.М. Черніцька

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118965493
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —607/10324/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні