Ухвала
від 06.05.2024 по справі 454/3705/23
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 454/3705/23 Головуючий у 1 інстанції: Фарина Л.Ю.

Провадження № 22-ц/811/1311/24 Доповідач в 2-й інстанції: Крайник Н. П.

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

06 травня 2024 року суддя судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду Н.П. Крайник, перевіривши матеріали апеляційної скарги представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 на рішення Сокальського районного суду Львівської області від 02 квітня 2024 року у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Великомостівської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна,-

в с т а н о в и л а:

Оскаржуваним рішенням заяву задоволено частково.

Визнано ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку с.Релинець, Львівської області, проживаючої у АДРЕСА_1 - недієздатною.

Встановлено строк дії рішення про визнання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною - два роки з моменту набрання рішенням законної сили.

У задоволенні решти вимог відмовлено.

Рішення суду в частині відмови у задоволенні заяви оскаржив представник ОСОБА_1 - ОСОБА_2 .

Як вбачається з матеріалів апеляційної скарги, така не відповідає вимогам п.2 ч.4 ст.356 ЦПК України.

Так, відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаютьсякопії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, якщо така скарга та додані матеріали подаються до суду в електронній формі через електронний кабінет. У разі подання скарги та доданих матеріалів в електронній формі через електронний кабінет до неї додаються докази надсилання її копії та копій доданих матеріалів іншим учасникам справи з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу.

Згідно ч. 7 ст. 43 ЦПК Україниу разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи.Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Апеляційна скарга подана в електронній формі через електронний кабінет, однак,всупереч вимогам п. 2 ч. 4 ст. 356 ЦПК України, до апеляційної скарги не доданодоказів надсилання її копії та копій доданих матеріалів заінтересованій особі - органу опіки та піклування Великомостівської міської ради.

Відтак,апелянту необхіднонадатидокази надсиланнякопії апеляційноїскарги такопій доданихматеріалів заінтересованій особі - органу опіки та піклування Великомостівської міської ради.

Згідно з ч. 2 ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, а також подана особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Враховуючи допущені при подачі апеляційної скарги недоліки, таку необхідно залишити без руху та надати апелянту строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання апелянтом ухвали, попередивши при цьому апелянта про те, що у випадку невиконання цієї ухвали у зазначений строк подана апеляційна скарга буде вважатись неподаною та такою, що підлягає поверненню.

Керуючись ст.ст. 185, 356, 357 ЦПК України, -

у хв ал ил а:

Апеляційну скаргу представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 на рішення Сокальського районного суду Львівської області від 02 квітня 2024 року залишити без руху.

Надати скаржнику строк для усунення недоліків, зазначених в описовій частині ухвали, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення скаржнику даної ухвали.

У випадку невиконання скаржником у встановлений строк вимог даної ухвали, апеляційна скарга буде вважатися неподаною та такою, що підлягає поверненню.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Львівського

апеляційного суду Н.П. Крайник

СудЛьвівський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення06.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118967428
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —454/3705/23

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні