Вирок
від 13.05.2024 по справі 370/1250/24
МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Димитрія ростогвського, 35, смт. Макарів, Київська обл., 08000, т. (04578) 5-12-39

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"13" травня 2024 р. Справа № 370/1250/24

Провадження № 1-кп/370/330/24

Макарівський районнийсуд Київськоїобласті ускладі головуючогосудді ОСОБА_1 ,у приміщеннісуду усмт.Макарів Київськоїобласті у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні, вивчивши обвинувальний акт та додані до нього документи у кримінальному провадженні № 12024116310000088 від 12.04.2024, за яким

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка села Тартак, Чечельницького району Вінницької області, українка, громадянка України, з середньо- спеціальною освітою, заміжня, на утриманні малолітніх та неповнолітніх дітей не має, працює продавцем продовольчих товарів ФОП «Заєць», зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 та фактично проживаюча за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судима,

обвинувачується у вчиненнікримінального проступку, передбаченого ч.4 ст. 358 КК України,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 , будучи фізичною особою-підприємцем, одночасно виконуючи обов`язки продавця продовольчих товарів магазину, який розташований за адресою: АДРЕСА_2 , та для виконання своїх обов`язків була зобов`язана в установленому порядку пройти профілактичний медичний огляд і мати при собі свою особову медичну книжку, яка підтверджує проходження нею профілактичного медичного огляду. Однак, наміру офіційно проходити такий медичний огляд ОСОБА_2 не мала.

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150 (далі - Наказ МОЗ № 150) затверджено Правила проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов`язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб (далі - Правила).

Пункт 6вказаних Правилпередбачає,що обов`язковийпрофілактичний медичнийогляд включаєв себе:загальне обстеженнялікарями -спеціалістами (лікар-терапевт,лікар -дерматовенеролог,лікар -отоларинголог,лікар -стоматолог таінші спеціалісти(запотреби),лабораторне іфункціональне обстеження згідно з Переліком необхідних обстежень лікарів-спеціалістів, видів клінічних, лабораторних та інших досліджень, що необхідні для проведення обов`язкових медичних оглядів, та періодичність їх проведення, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров`я України від 23.07.2002 № 280, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 08.09.2002 за № 639/6927.

Згідно п. 10 вказаних Правил, після закінчення лікування в разі відсутності протипоказань для зайняття відповідним видом діяльності заклад охорони здоров`я видає працівнику форму № 1-ОМК «Особиста медична книжка» (далі - форма № 1 -ОМК), затверджену наказом Міністерства охорони здоров`я України від 21.02.2013 № 150.

Відповідно до п. 5 Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов`язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2001 № 559, адміністрація (крім осіб, що не мають контакту з продукцією, яка зберігається та реалізується), продавці, працівники складів, холодильників, експедитори, персонал, який миє обладнання, та прибиральники приміщень, слюсарі, електромонтери та інші працівники, зайняті ремонтом торговельного та холодильного обладнання є професіями, які підлягають обов`язковим профілактичним медичним оглядам.

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», особи, які відмовляються або ухиляються від проходження обов`язкових профілактичних медичних оглядів, відсторонюються від роботи.

При цьому, ОСОБА_2 , було достовірно відомо, що на виконання вимог вище наведених нормативних актів, вона повинна була для отримання особистої медичної книжки пройти відповідний медичний огляд.

Проте, ігноруючи вимоги чинного законодавства України, у невстановлений досудовим розслідуванням час, при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах, ОСОБА_2 від невстановленої досудовим розслідуванням особи, отримала підроблену особисту медичну книжку 2 серія ААД № 162102 та медичну карту огляду осіб для визначення спроможності займатися відповідним видом діяльності з відтисками печаток та ідентифікаційними даними Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕД ПЛЮС КЛІНІК» ідентифікаційний код 44634548

Згідно відповіді заступниці директора СУКТОВ «Українсько-китайські технології» за вих. № 11 від 16.04.2024 за адресою: місто Київ, вулиця Братства тарасівців (колишня Декабристів), 3, «Українсько-китайські технології» є власником даного нежитлового приміщення та за даною адресою не існує офісу № 400 і ТОВ «МЕД ПЛЮС КЛІНІК» не орендували приміщення за для здійснення своєї діяльності.

Згідно висновку експерта бланк особистої медичної книжки із серійним номером: 2 серія НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_2 , - не відповідає за способами друку та спеціальними елементами захисту аналогічним бланкам документів, що знаходиться в офіційному обігу на території України.

В подальшому,12.04.2024близько 13години 40хвилин, ОСОБА_2 ,виконуючи своїфункціональні обов`язки,як продавець продовольчих товарів магазину, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи, що особиста медична книжка 2 серії ААД № 162102 та медична карта огляду осіб для визначення спроможності займатися відповідним видом діяльності за станом здоров`я, є завідомо підробленими офіційними документами, які їй у встановленому чинним законодавством України порядку не видавались, реалізовуючи свій прямий умисел надала уповноваженій особі - головному спеціалісту відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Фастівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області ОСОБА_3 вище вказані завідомо підроблені документи, чим здійснила їх використання.

З огляду на вищевикладене, ОСОБА_2 використала завідомо підроблену особисту медичну книжку 2 серії НОМЕР_1 та медичну карту огляду осіб для визначення спроможності займатися відповідним видом діяльності за станом здоров`я на власне ім`я.

Згідно письмової заяви обвинуваченої ОСОБА_2 , складеної в присутності захисника ОСОБА_4 , обвинувачена беззаперечно визнає свою винуватість у вчиненому, згідна із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлена з обмеженням права апеляційного оскарження (з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, недослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини) та згідна з розглядом обвинувального акту у спрощеному провадженні. Добровільність вказаної заяви вона підтвердила.

Вивчивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали, суд керується наступним.

Оскільки обвинувачена беззаперечно визнала винуватість у вчиненому, учасники провадження погоджуються ізвстановленими досудовимрозслідуванням обставинами,наведеними вище, суд погоджується із кваліфікацією дій обвинуваченого за ч. 4 ст. 358 КК України - використання завідомо підробленого документа.

При призначенніпокарання ОСОБА_2 ,суд враховуєсуспільну небезпечністьвчиненого кримінальних правопорушень, яке згідно ст. 12 КК України є кримінальним проступком, особу обвинуваченого, пом`якшуючі та обтяжуючі його покарання обставини.

Згідно матеріалів кримінального провадження ОСОБА_2 , за місцем проживання характеризується позитивно, громадський порядок не порушує, скарг не надходило. Згідно довідок закладів охорони здоров`я за місцем проживання за допомогою лікарів-нарколога та психіатра не звертався. Раніше не судима.

Обставиною,що пом`якшуєпокарання ОСОБА_2 , відповідно до ст. 66 КК України є щире каяття. Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченої, відповідно до ст. 67 КК України, не встановлено.

На підставі викладеного суд вважає, що ОСОБА_2 , слід призначити покарання у межах санкцій у межах санкції ч. 4ст. 358 КК Україниу виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Долю речових доказів вирішити згідно ст. 100 КПК України. Арешт на майно не накладався. Запобіжний захід не обирався. Цивільний позов у межах кримінального провадження не заявлявся. Процесуальні витрати стягнути з обвинуваченого.

Керуючись ст. ст. 369-371, 373-374, 381, 382 КПК України, суд,-

у хв ал ив :

Визнати винною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України і призначити їй покарання у виді штрафу у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в дохід держави (код доходів 24060300 «інші надходження», МФО 899998) 6058 (шість тисяч п`ятдесят вісім) грн 24 коп, витрат на проведення експертизи.

Речовий доказ: медичну книжку 2 серії ААД № 162102 та медичну карту огляду осіб для визначення спроможності займатися відповідним видом діяльності за станом здоров`я на ім`я ОСОБА_2 зберігати в матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржено до Київського апеляційного суду через Макарівський районний суд Київської області, в порядку, передбаченому ст. 393 КПК України, з урахуванням особливостей, встановлених ст. 394 КПК України, у строки, встановлені ст. 395 КПК України.

Вирок набирає законної сили по закінченню строку на його апеляційне оскарження, якщо він не був оскаржений. В інакшому випадку після його перегляду апеляційним судом.

Суддя ОСОБА_1

СудМакарівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118970010
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян та злочини проти журналістів Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів

Судовий реєстр по справі —370/1250/24

Вирок від 13.05.2024

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні