Ухвала
від 10.05.2024 по справі 524/2798/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/2798/23

Провадження № 1-кс/524/1436/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 травня 2024 року слідчий суддя Автозаводського районного суду міста Кременчука ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання Т.в.о. заступника начальника СВ відділення поліції №2 Кременчуцького районного управління поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42023172030000016 від 22 березня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України,

УСТАНОВИВ:

Т.в.о. заступника начальника СВ відділення поліції №2 Кременчуцького районного управління поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженню № 42023172030000016 від 22 березня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України. Клопотання погоджене з прокурором Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_4

Т.в.о. заступника начальника СВ відділення поліції №2 Кременчуцького районного управління поліції ГУ НП в Полтавській області клопотання обґрунтовував тим, що в провадженні СВ відділення поліції №2 КРУП ГУ НП в Полтавській області надійшли матеріали кримінального провадження, внесеного до ЄРДР Кременчуцькою окружною прокуратурою за №42023172030000016 від 22.03.2023.

Під час досудового розслідування встановлено, що 02.07.2021 між ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в особі директора ОСОБА_5 укладено договір № 15/06-21.03, за умовами якого підрядник зобов`язується виконати роботи за об`єктом: «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 » ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ). Відповідно до п.3.1. договору, договірна ціна робіт становить 1 498 844,00 грн. Строк виконання робіт 30.09.2021.

На виконання вимог договору замовником на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » перераховано кошти в повному розмірі 1 498 844,00 грн.

Відповідно до отриманої оперативної інформації та виїздом на місце вищевказаних об`єктів встановлено, що роботи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виконані неякісно та не в повному обсязі, шляхом безпідставного завищення вартості даних робіт, матеріалів та використаної техніки, що відображуються в актах виконаних робіт форми КБ-21 та виконання їх не в повному обсязі, чим здійснило фактичне привласнення виділених бюджетних коштів, а саме завищено вартість будівельних матеріалів таких як металоконструкції, профілі, профлисти, сталеві деталі риштувань, завищено обсяги робіт з установлення та розбирання зовнішніх металевих трубчастих риштувань, утеплення фасадів мінеральними плитами з опорядженням декоративним розчином за технологією «Cerezit», решетування тощо.

Тобто, за об`єктами: «Капітальний ремонт будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини для розміщення гематологічного аналізатору та комп`ютерної техніки, за адресою АДРЕСА_2 » та «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 » посадові особи, ймовірно, здійснили привласнення бюджетних коштів на суму близько 1 000 000 грн.

В рамках вказаного кримінального провадження від Полтавського відділення ННЦ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » отримано висновок експерта за результатами проведення експертизи № 2969 від 20.03.2024 .

Відповідно до висновку експерта № 2969 від 20.03.2024 обсяги фактично виконаних будівельних робіт на об`єкті «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 » не відповідають обсягам зазначеним у первинній обліковій документації у будівництві до договору № 15/06-21.03 від 02.07.2021 та кошторисній частині проектної документації, на загальну суму 153 885 грн без урахування ПДВ.

Вартість фактично виконаних будівельних робіт на об`єкті «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 » не відповідає вартості зазначеній у первинній обліковій документації у будівництві.

Одночасно встановлено, що 02.07.2021 між ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в особі сільського голови ОСОБА_6 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) в особі директора ОСОБА_7 укладено договір №17/06-21.02 про надання послуг на здійснення технічного нагляду та утримання служби замовника на об`єкті «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 » та договір про надання послуг на здійснення технічного нагляду та утримання служби замовника на об`єкті «Капітальний ремонт будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини для розміщення гематологічного аналізатору та комп`ютерної техніки, за адресою АДРЕСА_2 ».

Разом з цим, відповідно до актів приймання виконаних будівельних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 » встановлено, що інженером технічного нагляду є ОСОБА_8 .

03.04.2024 допитана в якості свідка ОСОБА_7 , яка в ході допиту повідомила, що жодного відношення до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) вона не має, договору №17/06-21.02 від 02.07.2021 про надання послуг на здійснення технічного нагляду та утримання служби замовника вона не підписувала. Після ознайомлення з документами: договору №17/06-21.02 від 02.07.2021 про надання послуг на здійснення технічного нагляду та утримання служби замовника, акт №1 Прийняття виконаних робіт з технічного нагляду та утримання служби замовника за грудень 2021 року «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 », ОСОБА_7 повідомила, що бачить їх в перше та жодного відношення до їх виготовлення і підпису не має, як і до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

В ході здійснення досудового розслідування виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до речей та документів, що перебувають у володінні директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_7 , а саме документів на підставі яких ОСОБА_8 здійснював технічний нагляд по об`єкту: «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 », зокрема:

- договір про надання послуг на здійснення технічного нагляду (цивільно-правовий договір), укладений між директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_7 та ОСОБА_8 по об`єкту: «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 »;

- наказ директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_7 про призначення ОСОБА_8 відповідального за здійснення технічного нагляду по об`єкту: «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 »;

- сертифікати інженера технічного нагляду, видані ОСОБА_7 та ОСОБА_8 ;

- акти виконаних робіт по договору про надання послуг на здійснення технічного нагляду та платіжні доручення, що підтверджують оплату послуг інженера технічного нагляду по об`єкту: «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 ».

Дані документи мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, а відомості, що у них містяться можуть бути використанні як доказ факту чи обставин, що встановлюється під час кримінального провадження.

Вищевказані документи перебувають у володінні директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_7 , за адресою: АДРЕСА_3 , та необхідні для проведення відповідних експертиз, зокрема судових будівельно-технічних та почеркознавчих експертиз, подальшого планування проведення слідчих (розшукових) дій, встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні.

Т.в.о. заступника начальника СВ відділення поліції №2 Кременчуцького районного управління поліції ГУ НП в Полтавській області клопотання підтримав, просив задовольнити.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » про дату розгляду клопотання повідомлявся, у судове засідання не з`явився, письмово про причини неявки суд не повідомляв, заперечень на клопотання суду не направив.

Дослідивши додані до клопотання матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, приходжу до наступного:

Внесене слідчим (дізнавачем) клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, матеріали клопотання містять достатні дані про здійснення слідчим (дізнавачем) досудового розслідування раніше зазначеного кримінального правопорушення, а також про те, що речі та документи, про тимчасовий доступ до яких просить слідчий, можуть знаходитися у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » і вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 162 КПК України речі та документи, про тимчасовий доступ до яких просить слідчий (дізнавач) містять охоронювану законом таємницю, проте, відомості які в них містяться можуть бути використані як докази, сприяти розкриттю кримінального правопорушення та встановленню осіб які його скоїли, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів неможливо.

Доступ до документів в яких міститься вказана інформації, має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст. 132, частинами 5-7 ст. 163 КПК України, підстави для задоволення внесеного слідчим (дізнавачем) клопотання.

На підставі викладеного, відповідно до ст. 132, 160, 163-165, 372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання Т.в.о. заступника начальника СВ відділення поліції №2 Кременчуцького районного управління поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42023172030000016 від 22 березня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України, - задовольнити.

Надати дозвіл т.в.о. заступника начальника відділення поліції №2 КРУП ГУ НП в Полтавській області, ОСОБА_3 , старшим слідчим СВ відділення поліції №2 КРУП ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , слідчим СВ відділення поліції №2 КРУП ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 - на тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме:

- договір про надання послуг на здійснення технічного нагляду (цивільно-правовий договір), укладений між директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_7 та ОСОБА_8 по об`єкту: «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 »;

- наказ директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_7 про призначення ОСОБА_8 відповідального за здійснення технічного нагляду по об`єкту: «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 »;

- сертифікати інженера технічного нагляду, видані ОСОБА_7 та ОСОБА_8 ;

- акти виконаних робіт по договору про надання послуг на здійснення технічного нагляду та платіжні доручення, що підтверджують оплату послуг інженера технічного нагляду по об`єкту: «Капітальний ремонт (термомодернізація та заміна покрівельного матеріалу) будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, за адресою АДРЕСА_1 », які перебувають у володінні директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_3 ) ОСОБА_7 , за адресою: АДРЕСА_4 , з можливістю їх вилучення.

Строк дії ухвали визначити до 10 червня 2024 року (включно).

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Оригінал ухвали виготовлено у двох примірниках.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудАвтозаводський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118970315
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —524/2798/23

Ухвала від 04.06.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 30.05.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 28.05.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 22.05.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 16.05.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Рибалка Ю. В.

Ухвала від 09.05.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 06.05.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Рибалка Ю. В.

Ухвала від 03.05.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 03.05.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні