Ухвала
від 09.05.2024 по справі 727/3677/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/3677/24

Провадження № 2-о/727/158/24

УХВАЛА

Іменем України

09 травня 2024 року Шевченківський районний суд м. Чернівці у складі:

головуючого судді: Гавалешка П.С.;

присяжних: Товпіч Н.І., Лупуляк В.О.,

секретаря судового засідання Рудої І.В.,

розглянув матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник адвокат Корнієнко Вячеслав Миколайович, заінтересована особа: Виконавчий комітет Чернівецької міської ради як орган опіки та піклування про визнання особи недієздатною,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа за заявою ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник адвокат Корнієнко Вячеслав Миколайович, заінтересована особа: Виконавчий комітет Чернівецької міської ради як орган опіки та піклування про визнання особи недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною.

Заявник зазначає, що ОСОБА_2 є його бабусею яка внаслідок хронічного стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, що підтверджується відповідною медичною документацією.

Крім цього, посилається на те, що ОСОБА_2 потребує постійного стороннього догляду та нагляду.

Таким чином, у зв`язку з вищевикладеним, вважає, що є необхідність у визнанні ОСОБА_2 недієздатною.

Також просить суд призначити у справі судово-психіатричну експертизу з метою встановлення психічного стану ОСОБА_2 та здатності усвідомлювати нею значення своїх дій та керувати ними.

Заявник в судове засідання не з`явився, однак адвокат Корнієнко В.М. який діє в його інтересах спрямував до суду заяву про розгляд справи у їх відсутність, клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи щодо ОСОБА_2 підтримую та просять задовольнити.

Представник заінтересованої особи - Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Чернівецької міської ради, в судове засідання не з`явився, однак від них до суду надійшла заява про розгляд справи у їх відсутність, не заперечують щодо призначення судово-психіатричної експертизи щодо ОСОБА_2 .

Згідно вимог ч.1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

За наведених обставин, враховуючи, що у матеріалах справи наявні дані про ознаки психічного захворювання ОСОБА_2 , а вирішення питання про те, чи може вона розуміти значення своїх дій та керувати ними потребує спеціальних знань в галузі психіатрії, суд вважає необхідним призначити по справі судово-психіатричну експертизу.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 252, 295-298 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про призначення судово-психіатричної експертизи по цивільній справі 727/3677/24 задовольнити.

Призначити судово-психіатричну експертизу відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканки АДРЕСА_1 на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Чи має ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ознаки стійкого психічного розладу, який істотно впливає на її здатність усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

2.Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

Проведення експертизи доручити експертам-психіатрам Проведення експертизи доручити експертам-психіатрам Чернівецької філії судових експертиз ДУ «Інститут судової психіатрії МОЗ України».

Зобов`язати заявника ОСОБА_1 , доставити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для проходження судово-психіатричної експертизи.

В розпорядження експертів направити матеріали справи.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

На час проведення експертизи провадження по справі зупинити.

Ухвала суду в частині зупинення справи може бути оскаржена до Чернівецького апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

В іншій частині ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя: П.С. Гавалешко

Присяжні: Н.І. Товпіч

В.О. Лупуляк

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення09.05.2024
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу118971782
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —727/3677/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гавалешко П. С.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гавалешко П. С.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гавалешко П. С.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гавалешко П. С.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гавалешко П. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні